Quibi: Zvláštní streamovací služba pouze pro telefony se blíží. Seznamte se.

Quibi: Zvláštní streamovací služba pouze pro telefony se blíží. Seznamte se. | Fandíme seriálům
Quibi
Zobrazit dalších 10 obrázků
Co o nové streamovací platformě řekl její tvůrce?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

„Snažím se ho dostrkat zpět k psaní, protože to chce psát sám a má zatím jen půlku. Přišli s tou v zajímavou technologií a Steven je z toho celý nadšený. Celé to byl jeho nápad a já se nemůžu dočkat až se do toho pustí.“

Služba chce v prvním roce nabídnou až 175 nových pořadů a nějakých 35 filmů. V knihovně nebudou k dispozici již existující filmy a seriály, protože jejich sledování na platformě dělané jen pro mobily by bylo nemožné. Bude k dispozici několik kategorií, ze kterých budou moci diváci vybírat, jako například již zmíněné Movies in Chapters nebo Unscripted and Docs (dokumenty a jiné non-fikční pořady). Uživatelé, kteří se zaregistrují, budou mít k dispozici 90 dní sledování zdarma, následně se budou účtovat měsíční poplatky. Základní sazby jsou 4,99 USD (asi 125 Kč) za sledování s reklamami a 7,99 za sledování bez reklam. Služba zatím vychází jen v USA, kdy se dočká zbytek světa ještě nevíme.

Ale vzhledem k asi dvoumiliardové investici, která do služby byla vložena, lze předpokládat, že Quibi se bude chtít dostat na co největší množství trhů. A kdyby se nám vyhýbala dlouho, tak je tu ještě jedna cesta, jak se můžeme s jednotlivými projekty seznámit. Quibi si totiž obsah od tvůrců svým způsobem jen pronajímá. Po několika letech na platformě dostanou tvůrci práva zpátky do vlastních rukou a mohou s nimi volně nakládat - Z filmu rozděleného na části tak například mohou sestříhat klasický celovečerní film, který je potom možné uvést na nějaké jiné distribuční platformě.

Zdroje: Deadline, Collider, Techradar

Foto: Quibi

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu