Outsider: Dočká se hitová nadpřirozená detektivka 2. řady?

Outsider: Dočká se hitová nadpřirozená detektivka 2. řady? | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 4 obrázky
Seriál na motivy knihy Stephena King byl zamýšlen jako minisérie, ale fandové chtějí po ne úplně ideálním finále víc.

Outsider, natočený na motivy stejnojmenné knihy Stephena Kinga, byl plánován jako minisérie. Deset dílů a šmitec. Ovšem fandové chtějí víc. A těch fandů není úplně málo, což by mohlo HBO a tvůrce zaujmout. Ovšem, je na místě zmínit, že tentokrát nejsou důvody toho, proč diváci stojí o pokračování, jen pozitivní. 

Co chystá HBO po Hře o trůny?
 

V první řadě je nutné zmínit, že se Outsider povedl, intenzivní atmosféra, zajímavé zvraty a především excelentní obsazení, to vše hraje seriálu do karet a v podstatě všech devět dílů předcházejícíh finální epizodu se dočkalo pozitivního hodnocení. 

Ale jak už to tak bývá, tak závěrečný díl byl přijat poněkud rozpačitě. To není nic výjimečného, není snadné nabídnout finále, které uspokojí alespoň většinu diváků, speciálně pak, když jsou předchozí epizody opravdu povedené. Ovšem, v případě Outsidera si tvůrci tak trochu sami podrazili nohy mezititulkovou scénou s Holly (Cynthia Erivo), která dala vědět, že všemu nemusí být konec a záporák zřejmě nezmizel navždy nebo minimálně ne jeho vliv.

Otevřené konce mohou být dobrý nápad, ale ne vždy a v minulosti jsme mnohokrát viděli to, že snaha nechat si otevřená vrátka pro případné pokračování nebo jednoduše jen ponechat diváka v nejistotě, jsou hodně tenký led. To platí i pro Outsidera, kdy plno lidí jednoduše peskuje, že to nebyla zrovna ideální volba a doufají, že se, bez ohledu na oznámení o tom, že Outsider byl plánován jako minisérie, dojde na druhou řadu. 

Pokud jde o HBO, tak to tuhle myšlenku podle tvůrců úplně nezavrhuje a je tu jedna věc, která by tomu mohla hodně pomoci - sledovanost. Finální epizodu si (skrze různé platformy spadající pod HBO) pustilo 2,2 milionů lidí (nárůst o cca milion ve srování s prvním dílem) a to je větší úspěch, než měl například závěr komiksových Watchmenů, na který se podívalo 1,6 milionu lidí. Jde o nejlepší výsledek pro první řadu jakéhokoliv seriálu od HBO od roku 2016 (kdy zabodoval Westworld).

Tohle je hodně pádný argument pro to, aby se pokračovalo. Pokud by k tomu došlo, filmaři se nebudou odrážet od Kingova díla, Outsider knižní pokračování nemá. Postava Holly Gibney sice vystupuje také v románu Pan Mercedes, ten se však nedávno dočkal vlastního zfilmování pro stanici Audience Network, HBO z něj tedy pravděpodobně čerpat nebude. Lze tak předpokládat, že filmaři připraví nějaký vlastní příěh. Nebylo by překvapením například to, pokud by se některé z postav pokusily více proniknout do světa nadpřirozena, ostatně, bylo naznačeno, že by Holly a Ralph (Ben Mendelsohn) rádi pokračovali ve spolupráci. 

Zatím nejsou konkrétní zprávy o tom, že by HBO mělo v dohledné budoucnosti druhou řadu v plánu, ovšem po konci Hry o trůny se musí stanice hodně snažit udržet diváky a pokračování Outsidera by s tím mohlo pomoci. 

Zdroj: Collider (I, II), IndieWire

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu