Nemocnice v první linii: Česká televize ve svojí sérii ukazuje fungování nemocnic během pandemie

Nemocnice v první linii: Česká televize ve svojí sérii ukazuje fungování nemocnic během pandemie | Fandíme seriálům
Česká televize
Zobrazit dalších 16 obrázků
Nová dokumentární série vás vezme do dvou českých nemocnic, kde se léčí několik pacientů s nemocí Covid-19.

Nový dokumentární cyklus z dílny České televize zblízka ukazuje náročnou práci i soukromí zdravotníků v první linii během boje s koronavirem. V sérii Nemocnice v první linii nahlédnete za zdi dvou fakultních nemocnic v Praze, kde se aktuálně léčí několik pacientů s nemocí Covid-19.

Ulice v karanténě: Ulice se po vynucené pauze opět připravuje
 

V úvodním díle, který si odbyl premiéru 15. 4., diváky provedli lékaři Šotola a Otáhal specializovanými odděleními ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí a ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady v Praze. Je ale možné, že natáčení se podle situace přesune i do dalších nemocnic. Diváci mají možnost nahlédnout přímo na místo, kde leží vážnější případy s Covid-19 a zároveň vidět, jak danou situaci vnímá sám zdravotní personál. Dokumentární série se zaměřuje, jak na léčbu, tak i pocity lékařů a sester v první linii. První díl zachycuje situaci týden před Velikonocemi.

Dokumentární cyklus představila kreativní producentka Rebeka Bartůňková následovně: „Jednoduše řečeno, na měsíc se úzce propojíme s jejich životem. Diváci se skrze obrazovky dostanou do pomyslné první linie. Uvidí a pocítí, co se skutečně děje za zdmi nemocnic, a nahlédnou přímo pod ruce těm, kteří jsou vystaveni riziku nejvyššímu. Každodenní vypjaté situace na pracovišti ovlivňují i rodinné zázemí a soukromé životy zdravotníků.

Vyjma dokumentární série připravila ČT i nový magazín Linka 1212. Pořad je pojmenovaný podle speciální informační linky zaměřené na dotazy ohledně nemoci COVID-19. I televizní pořad přinese pomoc a rady těm, kteří mají v období pandemie obavy o své fyzické, ale třeba i duševní zdraví. Moderátoři Monika Valentová a Vladimír Kořen spolu s lékaři, psychology a dalšími odborníky zodpovídají otázky diváků i dotazy, s nimiž se lidé obracejí právě na linku 1212. V pořadu zazní i praktické informace, například jak v boji proti koronaviru pomáhají informační technologie, tipy na plnohodnotný život v karanténě či propojení s dobrovolnickými projekty. I Linka 1212 si odbyla premiéru již minulý týden po sérii Nemocnice v první linii. Druhé epizody obou sérií se představí 22. 4.

Zdroj: ČT24, ČT I, II

 
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu