Star Wars Underworld: Zrušený Lucasův seriál chystal velký příběh bez rozpočtových omezení

Star Wars Underworld: Zrušený Lucasův seriál chystal velký příběh bez rozpočtových omezení | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Jeden ze scenáristů zrušeného mega seriálu odhalil, jak obrovské ambice Lucas před lety měl.

Historie hraných seriálů ze světa Star Wars se začala psát minulý rok s příchodem úspěšného Mandaloriana, původně ji však mohl odstartovat úplně jiný projekt. V roce 2004 totiž začal George Lucas pracovat na seriálu Star Wars: Underworld, který se měl zaměřovat na příběh odehrávající se v temném podsvětí předaleké Galaxie po pádu Republiky v Pomstě Sithů

K realizaci seriálu však ve finále nikdy nedošlo, podle dřívějších zpráv za to mohla především jeho obrovská velikost a nákladnost, která byla na poměry tehdejší televize až příliš přemrštěná. To v nedávném rozhovoru potvrdil scenárista Ronald D. Moore, který byl součástí velkého scenáristického týmu, který měl pro seriál přijít s námětem.

Star Wars: Underworld: Podívejte se na záběry z nikdy nedokončeného seriálu George Lucase
 

Moore celkově popisoval celkem neortodoxní a velice ambiciózní způsob, jakým Lucas ke tvorbě série přistupoval. Spolu s několika dalšími scenáristy se podle všeho každých šest až osm týdnů scházeli na Skywalkerově ranči (Lucasově sídle), kam přicházeli s náměty a všemožně je posléze kritizovali a přetvářeli. On sám prý ve výsledku vytvořil kolem 48 scénářů. Lucas podle všeho chtěl mít hotové všechny scénáře a až později přijít na to, jak je dostat na obrazovky. Předností v tomto ohledu pro něj byla v té době revoluční technologie a digitální triky

Co je však možná ještě zajímavější, scenáristům podle všeho Lucas nechal naprosto volnou ruku v otázce samotné velikosti a škály projektu s tím, že podle všeho mohli projekt udělat jak velký chtěli, rozpočet by se řešil až později. Jednoduše měl být seriál v porovnání s ostatními dobovými sériemi obrovským. Čas však postupně utíkal až do chvíle, kdy celou značku odkoupil Disney. Z celého prohlášení to jednoduše vypadá, že byl v tomto případě Lucas až moc velkým megalomanem a jeho ambice mu přerostly přes hlavu.

Kromě toho pak Moore prozradil i něco málo o tom, jak měl být seriál vyprávěn. Podle všeho se mělo jednat o jeden celistvý příběh. Narozdíl od současného trendu, kdy je řada seriálů koncipována jako několikahodinový film, měly být u Underworldu stále snadno rozeznatelné jednotlivě epizody.

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu