Je to oficiální, Pán prstenů se může vrátit zpátky do "Středozemě"

Je to oficiální, Pán prstenů se může vrátit zpátky do "Středozemě" | Fandíme seriálům
New Line Cinema
Zobrazit dalších 15 obrázků
Nový Zéland se dál otevírá filmařům. Po Avatarovi se může pustit do díla třeba také Cowboy Bebop.

S rozšířením koronaviru po celém světě přišlo zavedení řady opatření, omezení a uzavření hranic. Jedním z následků pak bylo zastavení natáčení v podstatě všech připravovaných filmů a seriálů. S postupným uvolňováním opatření se ale nyní pomalu vrací i k natáčení plánovaných projektů.

Jedna ze zemí, která už otevírá své brány filmařům, je Nový Zéland. Nedávno se tam znovu začal natáčet mimo jiné filmový Avatar. A nyní dostaly potřebné povolení i další projekty.

Nejvýraznější je mezi nimi připravovaný seriál Pána prstenů od Amazonu. Jde o velmi očekávaný projekt, u kterého je navíc víc než u kteréhokoliv jiného umocněná potřeba natáčet právě na Novém Zélandu. Po filmových trilogií Pána prstenů a Hobita už mají diváci pevně spjatou podobu fantasy Středozemě s nezaměnitelnou krajinou Nového Zélandu. Možná právě proto bylo rozhodnuto tam natáčet i chystaný seriál.

Jeho tvůrci získali zelenou se do země vrátit. V současnosti tam aktuálně probíhají předběžné přípravné práce. Před zastavením natáčení kvůli koronaviru se dokončovaly práce na prvních dvou epizodách seriálu. Původní plán bylo pokračovat v natáčení dalších epizod od září letošního roku, což by mělo podle posledních zpráv Deadlinu dál platit.

Souběžně se seriálovým Pánem prstenů se pak na Novém Zélandu může také obnovit natáčení hrané verze anime seriálu Cowboy Bebop od Netflixu. Ten se přestal točit už loni kvůli vážnému zranění jednoho z hlavních herců. Zatím není dané pevné datum, kdy se znovu začne filmovat, mělo by to být ale někdy v nadcházejících měsících.

Povolení natáčet v zemi pak dostal ještě seriál Sweet Tooth (také od Netflixu), film Greatest Beer Run Ever s Viggem Mortensenem v hlavní roli a seriál Power Rangers Beast Morphers.

Těšíte se, až se zase podíváte skrze obrazovky do fiktivní Středozemě v kulisách Nového Zélandu? Připomeňte si níže v naší galerii, jak vypadala v původní filmové trilogii Pán prstenů a v novější trilogii Hobita. K tomu přikládáme video o natáčení Hobita se zaměřením právě na kulisy Nového Zélandu.

Zdroj: Deadline, foto: Warner Bros.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu