Živí mrtví skončí po 11. řadě, Daryl a Carol dostanou vlastní seriál

Živí mrtví skončí po 11. řadě, Daryl a Carol dostanou vlastní seriál | Fandíme seriálům
AMC
Zobrazit dalších 6 obrázků
Živí mrtví se blíží ke svému konci, univerzum oživlých mrtvol se bude ale nadále rozrůstat. 

Živí mrtví oficiálně oznámili, že nadcházející jedenáctá série bude pro seriál tou úplně poslední. S oznámením přišly čelní hollywoodské zpravodaje s odkazem na otce televizního univerza Scotta M. Gimpla a současnou showrunnerku Angelu Kang, kteří novinky potvrdili. Finální, jedenáctá, série bude mít premiéru na podzim roku 2021 a její vysílání se potáhne dva roky, protože byla natažena z šestnácti epizod na celých čtyřiadvacet. 

The Walking Dead: World Beyond: Noví Živí mrtví mají ještě před začátkem pevně daný konec
 

Než ovšem začne produkce na první části finální řady, musí tvůrci dokončit finální epizodu desáté řady, která se kvůli karanténním a bezpečnostním opatřením souvisejících s pandemií nemoci COVID-19 nestihla odvysílat. Jak bylo také potvrzeno, k desáté řadě přibude ještě šest dodatečných epizod, které budou odvysílány v první půlce roku 2021 a mají zkrátit čekání na jedenáctou řadu. Tvůrci tak nadále budou pokračovat v tradici, kdy na podzim i na jaře nabízejí část nových epizod.

K oznámení konce mateřského seriálu (které přišlo zhruba rok poté, co svou komiksovou předlohu zakončil otec Živých mrtvých Robert Kirkman) bylo doplněno potvrzení připrav již třetího spin-offu, který se zaměří na Daryla Dixona (Norman Reedus) a Carol (Melissa McBride). Tato dvojice se v seriálu objevuje pravidelně už od první řady a patří mezi divácké favority. Daryl se navíc stal ústředním hrdinou příběhu poté, co seriál opustil Rick Grimes (Andrew Lincoln). Zajímavé je, že obě postavy by se v seriálu vyskytovat neměly. Daryl v komiksu vůbec nevystupuje a byl vytvořen pouze pro seriál, diváci si jej ale oblíbili natolik, že zůstal až dodnes. Carol v komiksové předloze zemřela poměrně brzy, v seriálu však byla ponechána naživu, opět především kvůli oblíbenosti mezi diváky.

Není tedy divu, že se stanice AMC rozhodla věnovat jim vlastní seriál, který by mohl těžit z popularity obou postav. Spin-off po konci původního seriálu převezme Angela Kang ve spolupráci se Scottem M. Gimplem, který kontroluje veškerou televizní produkci v univerzu Živých mrtvých. Můžeme spekulovat o tom, zda ze strany stanice AMC náhodou nejde o snahu pokračovat v tom, co je na seriálu mezi diváky nejoblíbenější, souběžně s osekáním nákladů na výplaty (momentální obsazení je značně široké). Zároveň můžeme vést diskuse o tom, že tvůrci tímto oznámením de facto odhalili, že se Daryl i Carol dožijí konce hlavního seriálu (pokud ve spin-offu nedojde k nějakému skoku v čase zpátky).

„Těším se, až se do toho zavrtáme s našimi skvělými scenáristy, producenty a režiséry, obsazením a štábem, abychom mohli v průběhu dvou let na obrazovky přivést epické zakončení příběhu, který začal Robert Kirkman,“ řekla Angela Kang. „Vlajková loď Živých mrtvých byla mým kreativním domovem přes deset let a konec má hořkosladký nádech. Ale skutečně nemohu být více nadšená, že společně se Scottem [Gimplem] a AMC přineseme divákům nový seriál s Darylem a Carol. Práce s Normanem Reedusem a Melissou McBride byle jeden z největších zážitků mé kariéry a jsem nadšená, že společně můžeme vyprávět další příběhy.“

Kromě samotného seriálu s Darylem a Carol vyvíjí Gimple a stanice AMC televizní antologii nazvanou Tales of the Walking Dead, která se bude epizodicky zaměřovat na individuální charaktery v nadále se rozrůstajícím světě Živých mrtvých. Připomínáme, že nadále běží seriál Živí mrtví: Počátek konce, čekají nás dvě řady seriálu The Walking Dead: World Beyond a chystají se tři filmy o Ricku Grimesovi.

Myslíte, že už seriál zaslouží odpočinek? A těšíte se na nová dobrodružství Daryla a Carol? Hoďte nám názor do komentářů. Pokud se nemůžete dočkat "finální" epizody desáté série, přikládáme ochutnávku prvních deseti minut z epizody. 

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter/Twitter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu