Mandalorian: Vtip s pojídáním vajec vyvolal mezi fanoušky bouři

Mandalorian: Vtip s pojídáním vajec vyvolal mezi fanoušky bouři | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 17 obrázků
Hvězdné války jsou středem další kontroverze: Část fanoušků nepovažuje pojídání vajec inteligentní mimozemšťanky za vtipné, ale za silně urážlivé.

Druhá epizoda druhé řady Mandaloriana (nebo taky Chapter 10, jak ji nazývají tvůrci), sledovala další osudy námezdního lovce Dina Djarina a jeho svěřence známého jako The Child. Ti se po cestě za nalezením prastarého řádu Jedi musí ujmout pasažérky v podobě ženy nespecifikované žabí rasy. Tato žena se snaží dostat svá neoplodněná vejce k manželovi a během epizody je Mando několikrát důrazně upozorněn, jak jsou pro ženu vejce důležitá, protože se jedná o její poslední možnost mít děti. Kromě toho, že Mando nemůže k přepravě vajec použít hyperdrive rychlost a musí se udržovat v subsvětelné rychlosti, což samozřejmě přitahuje potíže. Musí také hlídat malého zeleného nezbedu, který na žabí vejce dostal velkou chuť.

The Mandalorian 2: Fanoušci se můžou těšit na hranou podobu Ahsoky Tano
 

Je to právě ohromný apetit Baby Yody, který sice v předchozích epizodách divákům vykouzlil úsměv na rtech, nyní se ale stal problémem. Nejenže Baby Yoda svou pavoučí svačinkou způsobil závěrečné drama na ledové planetě, ale jeho drzé pojídání vajíček žabí ženy se zkrátka nesetkalo s takovou reakcí, v jakou u Lucasfilmu doufali. Někteří diváci počínání Dítěte považovali za nevtipné, především když se jednalo o živá vejce, která byla pro žabí ženu tolik důležitá. „Jsem matka. Není vůbec vtipné poslouchat žabí ženu do dopodrobna vysvětlovat, jak moc miluje svá vejce a jak jsou pro ni důležitá, a sledovat, jak je Dítě pojídá ve třech scénách pro zasmání,“ stěžuje si jedna z uživatelek Twitteru. Další fanynka na Twitteru reaguje podobně: „Žabí žena byla důrazná, když říkala, jak moc jsou pro ni její vejce důležitá a že jedná o její jedinou a poslední možnost mít děti, takže naprosté zničení možnosti na In Vitro oplodnění (jinými slovy oplodnění ve zkumavce, pozn. red.) by bylo hodně skličující pro jakoukoliv matku. Není to vůbec vtipné.“

Na celou kontroverzi zareagoval na Twitteru Phil Szostak, kreativní vedoucí u Lucasfilmu. Jeho vyjádření však situaci nepomohlo, spíše přidalo dříví pod oheň. „Aby bylo jasno, Kapitola 10 jasně říká, že vejce žabí ženy jsou neoplodněná, podobě jako klasická slepičí vejce, které většina z nás miluje. Přirozeně, kuřata nejsou natolik smýšlejícími bytostmi jako naše žabí žena, takže pojídání jejích vajec má být záměrně znepokojivé. Pro potřebu komedie.“ Právě tohoto vyjádření se chytly výše zmíněné fanynky, kterým zkrátka nepřijde vtipné pojídání nenarozených dětí žabí ženy, která očividně dokáže uvažovat a cítit jako lidská bytost, tudíž by to pro ni byla citelná ztráta. 

Hájit tvůrce můžeme tím, že Baby Yoda je prostě dítě, které nemá příliš rozumu a jakožto zástupce rasy, která pravděpodobně obývá bažinatá a vlhká území, zkrátka vyhledává stravu tvořenou obojživelníky a hmyzem. Jednání Baby Yody v epizodě má navíc podtrhnout fakt, že Mando má s Dítětem skutečně příliš mnoho starostí a trénink námezdního lovce jej nepřipravil na péči o neposlušného raráška, jakým Baby Yoda bezpochyby je.

Jaký je váš názor na téma pojídání vajíček? Myslíte, že tvůrci zašli příliš daleko, nebo to chápete jako přirozenost Dítěte? Hoďte nám názor do komentářů. V galerii pro vás máme artworky a fotky k poslední epizodě. 

Zdroj: Phil Szostak/Twitter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 23

Cejen | 25.11.2020 13:22
Tvrdí myslím si ženy které když chtějí, zobají antikoncepci a těch svých neoplodnených vajíček zamordovaly mraky. Je vidět ze seriál je povedený a vyvolává emoce i u těch slabšího intelektu
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu