Český seriál #martyisdead vyhrál mezinárodní cenu Emmy

Český seriál #martyisdead vyhrál mezinárodní cenu Emmy | Fandíme seriálům
Mall TV
Zobrazit dalších 9 obrázků
Internetová série pojedávající o kyberšikaně je vůbec prvním českým seriálem, který mezinárodní Emmy ukořistil.

Pomalu ale jistě se blíží konec roku a s ním mimo jiné na scénu přichází sezóna filmových ocenění, z nichž jsou oči celého světa obecně upřené především na Oscary a Zlaté glóby. Byla by však velká škoda zapomínat i na seriálovou scénu. Nejprestižnější televizní ocenění Emmy byly uděleny již v září, ve středu zájmu se však ocitly pouze americké produkce. Své vlastní sošky si přitom již 48. rokem pravidelně odnášejí i další projekty v mezinárodních cenách Emmy (International Emmy Awards).

Ty letošní nesou velkou důležitost pro Česko. Již na konci září bylo odhaleno, že thriller #martyisdead utržil nominaci v kategorii krátkometrážní série. Už samotná nominace představovala obrovský úspěch, na včerejším udílení se seriálu však nakonec podařilo rovněž utržit vítězství. Jde tak o vůbec první český projekt, kterému se této cti dostalo. 

Emmy 2020: Seriálové ceny ovládly série Watchmen nebo Boj o moc
 

Dalšími nominovanými v kategorii krátkometrážní série byli Content (Austrálie), Mil Manos por Argentina (Argentina) a druhá řada People Like Us (Singapur). #martyisdead tudíž čelil poměrně silné mezinárodní konkurenci.

Internetová série vznikající pod hlavičkou platformy Mall TV se zaobírá velice aktuálním tématem kyberšikany. Oficiální synopse zní takto: 

Co vedlo dosud bezproblémového patnáctiletého Martina přezdívaného Marty, k tomu, aby vzal do ruky mobil a natáčel se v situacích, ze kterých mrazí? A musel zemřít, aby jeho rodiče zjistili, jak úzkostné pocity a hrůzné chvíle před svou smrtí zažíval? Byl skutečně patologickou zrůdou, nebo obětí systematického vydírání? Martinův otec se odmítá smířit s nezodpovězenými otázkami, kterých s každým dalším přihlášením do synova notebooku přibývá. Pouští se proto do pátrání, které mu postupně skládá komplexní obraz posledních týdnů teenegerova života.

Pokud jste dosud neměli příležitost vidět #martyisdead, doporučujeme si tento rest doplnit. Sami jsme ho koneckonců nedávno zařadili mezi nejlepší opomíjené seriály. Sérii můžete navíc zhlédnout zcela zdarma na Mall TV, v podstatě nic vám tedy nebrání. Níže si můžete pustit trailer, v galerii naleznete fotografie.

Foto: Mal TV

Zdroj: Mall TV

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu