Kdy Disney překoná Netflix a stane se králem streamovacích služeb?

Kdy Disney překoná Netflix a stane se králem streamovacích služeb? | Fandíme seriálům
Disney+
Zobrazit dalších 9 obrázků
Dle analytiků překoná Disney+ za pár let v počtu předplatitelů Netflix, kdy se tak stane?

Myšákovi se s jeho streamovací službou Disney+ daří ještě lépe než po spuštění v listopadu 2019 předpokládal. Na začátku února překonal hranici 95 milionů předplatitelů, přičemž si tento milník hlavouni u Disneyho stanovili až pro rok 2024. Díky tomuto rychlému nárustu předplatitelů a plánované expanzi na další mezinárodní trhy analytici ze serveru The Hollywood Reporter odhadují, že Disney+ překoná Netflix v počtu předplatitelů již za pět let.

Streamovací služba Disney+ oznámila první evropské seriály
 

Analytici předpovídají, že v roce 2026 bude mít Disney přes 294 milionů předplatitelů, zatímco Netflix dosáhne "jen" na 286 milionů předplatitelů. V překonání Netflixu by měla Disneymu pomoct expanze na asijský trh. Za pět let by mělo být Disney+ dostupné ve třinácti asijských státech, které by dle analýz měly přinést Disneymu 108 milionů předplatitelů, tedy 37 % z celkového odhadovaného počtu. Pro představu, Netflix na konci loňského roku překonal hranici 200 milionů předplatitelů. 

I kdyby se predikce vyplnily a Disney by ovládl za pět let streamovací trh, tak jeho příjmy z předplatného budou dle odhadů poloviční oproti Netflixu. Analytici předpovídají celkové příjmy Disney+ pro rok 2026 na 20,76 miliard dolarů, ovšem Netflix by měl dosáhnout na částku atakující 40 miliard dolarů, konkrétně 39,52 miliard. Odhadované příjmy samozřejmě souvisí s tím, že Disney+ je zatím značně levnější než jeho největší konkurent. Disney+ má jednotné předplatné v hodnotě 6.99 dolarů měsíčně, zatímco základní předplatné Netflixu pro jednoho uživatele a přehrávání v maximální kvalitě SD stojí v USA 8.99 dolarů a nejrozšířenější předplatné Standard rovnou 13.99 dolarů.

Odhady jsou složené z aktuálních cen předplatného u obou streamovacích služeb, pokud se Disney rozhodne svou službu nějak zásadně zdražit, tak se tyto predikce nemusí vyplnit. Další zajímavostí je, že Disney dle odhadů sice překoná Netflix, ale v roce 2026 by měl mít více předplatitelů pouze v jediné zemi, a to v Indii. Konkrétně by měl mít z indického trhu 98 milionů předplatitelů, kdežto Netflix pouhých 13 milionů.

V roce 2026 by měl být streamovací trh velice silný i v Číně, tamější streamovací služby by měly souhrnně dosáhnout na celkový počet 279 milionů předplatitelů. Ostatní streamovací služby zůstanou daleko za Netflixem a Disneym. Za pět let by měl mít Amazon Prime 184 milionů, HBO Max 50 milionů a Apple TV+ pouhých 11 milionů předplatitelů.  

 

Zdroj: The Hollywood Reporter

Foto: Disney+

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu