Světlo a stíny: Epická fantasy od Netflixu v první pořádné upoutávce

Světlo a stíny: Epická fantasy od Netflixu v první pořádné upoutávce | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 30 obrázků
Výpravná fantasy od Netflixu dorazí již v dubnu, mrkněte na dvouminutovou ukázku. 

Streamovací gigant brzy představí velkolepou fantasy Světlo a stíny, která se neopírá o známé herecké tváře, ale o rozsáhlou knižní sérii Griša od autorky Leigh Bardugo. Seriál je zasazen do válkou zpustošeného světa, kde řadová vojačka a sirota Alina Starkov projeví mimořádnou magickou moc, která by mohla být klíčem k osvobození její země. Pod tíhou strašlivé hrozby je Alina vytržena ze svého světa, aby trénovala jako součást elitní armády magických vojáků známých jako Griša. Když se snaží zdokonalit svou moc, zjistí, že spojenci a nepřátelé se do sebe tolik neliší a že nic v tomto velkolepém světě není takové, jak se zdá.

Červená pevnost: Netflix chystá velkolepou adaptaci fantasy série o myším společenství
 

Ústřední hrdinku Alinu ztvárnila neznámá Jessie Mei Li, jež si zatím zahrála pouze v dokumentární sérii Vězněm v cizině a vyjma seriálu Světla a stíny ji budeme moci vidět v říjnu ve filmu Last Night in Soho od Edgara Wrighta. Jedinou známější tváří v obsazení je Ben Barnes (Punisher, Westworld), jenž si zahrál generála Kirigana. Zbytek osazenstva tvoří mimo jiné Freddy Carter (Pennyworth), Archie Renaux (Gold Digger), Amita Suman (The Outpost), Kit Young (Endeavour), Simon Sears (Cesty Páně), Daisy Head (Guilt) či Caroline Boulton (The Terror).

Tvůrcem seriálu je Eric Heisserer, který napsal scénář ke sci-fi Příchozí nebo hororu Zhasni a zemřeš. První série bude mít osm hodinových epizod. O režii prvních dvou dílů se postaral Lee Toland Krieger (Věčně mladá). Premiéra se uskuteční 23. 4. Upoutávka, kterou si můžete přehrát níže, je sice uvedena jako teaser trailer, ale více než o teaser se jedná o plnohodnotnou upoutávku. Při stopáži více než dvě minuty a půl přináší pohled nejenom na řadu postav, ale i na solidní výpravu, pár epických výjevů a útržků akčních scén, V galerii pod článkem najdete sérii oficiálních plakátů a další obrázky.

Když mladá bojovnice projeví kouzelné schopnosti, které by mohly sjednotit její svět, začnou proti ní kout pikle temné síly.

Foto a podklady: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu