Takešiho hrad se vrátí na obrazovky

Takešiho hrad se vrátí na obrazovky | Fandíme seriálům
Tokyo Broadcasting System
Zobrazit dalších 5 obrázků
Šílená japonská soutěž opět bude lámat páteře pro divácké pobavení.

Streamovací platforma Amazon Prime Video pracuje na rozšíření nabídky svého lokálního obsahu, který zároveň v ideálním případě zaujme celosvětové publikum. Jednou z japonských novinek bude Takeshi’s Castle Project, tedy nová verze kultovního Takešiho hradu. O novince zatím nevíme nic moc bližšího, jen to, že má dorazit v roce 2023 a bude dostupná divákům na všech trzích, kde je Amazon Prime Video k dispozici.

Původní série měla čtyři řady a dohromady více jak 130 epizod. Série vznikala v letech 1986 – 1990 v Japonsku a šlo (z pohledu Evropana) o hodně svéráznou soutěžní reality show. Desítky účastníků se v ní snažily dobít hrad mocného Takeshiho. Postupně překonávali série nebezpečných překážek a přibližovali se blíž a blíž k cíli kde došlo ke střetnutí se samotným Takeshim a jeho spolubojovníky.

Disciplíny byly fyzicky náročné, často bolestivé, hodně se při nich padalo, často do vody nebo bláta. Soutěžící buď museli někam přeskakovat, zhoupnout se, něco prorážet nebo před něčím uhýbat. Překážky později inspirovaly další soutěže, jako jsou třeba Drtivá porážka nebo Ninja faktor. Takešiho hrad se od jiných her lišil především daleko větším důrazem na komediální element, který má přednost před samotnou soutěživostí.

Na sérii bylo hodně specifické to, že pro mezinárodní vysílání nevznikl prostě dabing nebo titulky, ale ve většině zemí si show upravili po svém. Někde si komentátoři namísto dabingu prostě jen vymýšleli svoje vlastní komediální průpovídky, jinde si lokální tvůrci k počínání soutěžících vymýšleli úplně jiný příběh a v některých zemích byla soutěž dokonce naprosto přestříhaná. Ve Spojených státech dokonce tak výrazně, že soutěžící kupříkladu postupovali k vítězství v soupeřících týmech, ačkoliv japonští hráči žádné týmy vůbec neměly.

Na závěr si můžete přežít některé držkopády z Takešiho hradu:

Foto: Tokyo Broadcasting System

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu