Dune: The Sisterhood: Seriál přeobsadil klíčové role a snad se konečně začne točit

Dune: The Sisterhood: Seriál přeobsadil klíčové role a snad se konečně začne točit | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
Seriál ze světa Duny našel také novou režisérku.

Kolem Duny je teď docela živo. Objevil se velkolepý trailer pro celovečerní Dunu 2 a šušká se o tom, že se můžeme dočkat i třetího filmu. Na seriálovém poli se také Duna hlásí o slovo. Zatímco filmy vykreslují ústřední příběh Paula Atreida, seriál se vydává tisíce let do minulosti, dávno před filmové události.

Tenhle „historický exkurz“, nazvaný Dune: The Sisterhood, už se jednou točil, ale po tvůrčích neshodách před pár měsíci produkci opustil původní režisér a jedna z hlavních scenáristek. Začaly rozsáhlé úpravy scénáře a projekt kvůli odsunu natáčení muselo opustit také několik hereček. Zdá se tedy, že se dosud pořízený materiál ztratí v propadlišti dějin a začne se znovu od nuly.

Z režisérské pozice nakonec na seriál dohlédne Anna Foerster, jež udá tón v pilotní epizodě a následně ještě zrežíruje několik dalších. Původní režisér Johan Renck měl za sebou chválenou minisérii Černobyl, nicméně Foerster také není žádné ořezávátko. Točila epizody pro úspěšné seriály Cizinka, Jessica Jones, Carnival Row nebo Westworld. Na filmovém poli se zatím žádným zásadním zářezem pochlubit nemůže, když natočila Underworld: Krvavé války a Lou. Nicméně dříve se uvádělo, že HBO nehledá režiséra s vlastní vizí, ale kompetentního řemeslníka, který dokáže realizovat vizi scenáristů a audiovizuálně ji podá tak, aby se maximálně blížila tomu, co diváci znají z filmové Duny.

Do ústřední role Tuly Harkonnen byla nově obsazena Olivia Williams (Koruna, Dům loutek). Původní představitelka Shirley Henderson se seriálu vzdala, zřejmě právě kvůli posunutému termínu natáčení. Přeobsazena byla také postava císařovny Natalye. Nejprve ji měla ztvárnit Indira Varma, ale ta je také pryč. Nově postavu hraje Jodhi May (Zaklínač). Postavu jsme blíže představili ve starším článku.

Dune: The Sisterhood se odehrává deset tisíc let před Paulem Atreidem. Pojednává sestrách z rodu Harkonnenů (ty představují Emily Watson a Olivia Williams), jež ustanovily známou sektu Bene Gesserit a utkávají se se silami, které ohrožují budoucnost lidstva. V dalších rolích vystupují Mark Strong, Jodhi May, Sarah-Sofie Boussnina, Chloe Lea, Aoife Hinds, Shalom Brune-Franklin, Travis Fimmel, Jade Anouka, Chris Mason, Eric Godon, Faoileann Cunningham, Josh Heuston a Edward Davis. Showrunnerkou je Alison Schapker, režisérkou Anna Foerster. Mezi producenty figurují Denis Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Mark Friedman, Matthew King, Brian Herbert nebo Kevin J. Anderson.

Seriál vychází z knihy Sesterstvo Duny (Sisterhood of Dune), kterou po smrti původního autora připravil jeho syn Brian Herbert spolu s Kevinem J. Andersonem. Román se odehrává ve zlomové době celého fiktivního světa, kdy hnutí Služebníků stanulo v čele galaktického boje proti všem myslícím strojům a následně dohlíží na to, aby všechny zbývající konvenční stroje byly zničeny. Ustanovuje se nový řád galaxie fungující bez počítačů, jehož zaběhnutou podobu vidíme později právě v Duně. Valya Harkonnen (Emily Watson) je klíčovou osobností při vytváření moderní podoby řádu Bene Gesserit. Členky řádu (po jeho rozvinutí do plné podoby) v románech dokáží dokonale ovládnout své tělo a mysl a kromě toho se mistrně orientují v politice a intrikách galaktického Impéria. V rámci feudálního systému však sledují vlastní cíle, které je nakonec dovedou až na enigmatickou planetu Arrakis.

Titulní foto je ilustrační, celovečerní film Duna

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu