Dune: The Sisterhood – Seriál ze světa Duny našel mocnou císařovnu

Dune: The Sisterhood – Seriál ze světa Duny našel mocnou císařovnu | Fandíme seriálům
Legendary Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Galaxie potřebuje pevnou ruku. Přichází ze Hry o trůny.

Seriál, kterému se prozatím říká Dune: The Sisterhood, se odehrává ve stejném světě jako aktuální celovečerní Duna od Denise Villeneuvea, akorát zhruba deset tisíc let v minulosti. Série se soustředí na proměny galaktické společnosti, které v té době probíhají, jmenovitě především na počátky řádu Bene Gesserit, jenž následně tiše manipuluje klíčovými vládnoucími rody a jejich plozením potomků.

Před časem byly do klíčových rolí obsazeny Emily Watson a Shirley Henderson, teď se obsazení dál rozšiřuje. Po dvou členkách řádu produkce našla také představitelku pro důležitou figuru mimo Bene Gesserit. Do role císařovny Natalye byla obsazena Indira Varma. Britskou herečku si diváci mohou pamatovat z Říma, Luthera, Hry o trůny, Carnival Row nebo Obi-Wana Kenobiho.

Postava je popisována jako manželka císaře z rodiu Corrinů, která je úctyhodnou představitelkou vládnoucího rodu a díky manželství pomáhá sjednotit tisíce světů. Jméno Natalye v knižní předloze vůbec nefiguruje. Mohlo by tedy jít o přejmenovanou Tabrinu, manželku císaře Salvadora I. z corrinské dynastie. Anebo o přejmenovanou Orennu, manželku císaře Julese z corrinské dynastie. To jsou dva corrinští panovníci, kteří v dané době v knižní předloze seděli na trůně. Jules zemřel na nádor, jeho manželka tedy potenciálně mohla mít větší vliv a být označována za „úctyhodnou“. Zvolené jméno nicméně naznačuje, že postava v knihách nejspíš vůbec nevystupuje, dost možná si scenáristé historické rodokmeny upravili podle svých potřeb a vytvořili zcela novou postavu, možná inspirovanou výše uvedenými dámami, nebo některým z mužských císařů dané doby.

Seriál vychází z knihy Sesterstvo Duny (Sisterhood of Dune), kterou po smrti původního autora připravil jeho syn Brian Herbert spolu s Kevinem J. Andersonem. Román se odehrává ve zlomové době celého fiktivního světa, kdy hnutí Služebníků stanulo v čele galaktického boje proti všem myslícím strojům a následně dohlíží na to, aby všechny zbývající konvenční stroje byly zničeny. Ustanovuje se nový řád galaxie fungující bez počítačů, jehož zaběhnutou podobu vidíme později právě v Duně. Valya Harkonnen je klíčovou osobností při vytváření moderní podoby řádu Bene Gesserit. Tula má v románech méně výraznou roli než Valya, uvidíme tedy, za pro potřeby seriálu bude její úloha rozšířena, nebo jak se vlastně s postavou bude pracovat.

Showrunnerkou je Diane Ademu-John, mezi producenty figurují Renck, Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Mark Friedman, Matthew King, Brian Herbert nebo Kevin J. Anderson. Seriál vzniká pro HBO.

Titulní foto je ilustrační: Filmová Duna

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu