Duna: Nový seriál ze světa filmu má zápletku a režiséra

Duna: Nový seriál ze světa filmu má zápletku a režiséra | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Podíváme se do revolučního období dávné historie, kdy se ustanovilo fungování světa Duny, jak jej známe.

Už delší dobu se paralelně s filmovou Dunou chystá také seriál pro HBO zasazený do stejného světa. Série se jmenuje Dune: The Sisterhood (Duna: Sesterstvo) a zaměřuje se na řád Bene Gesserit, z něhož pochází i Paulova matka Jessica.

Seriál brzdily postupné výměny tvůrců. Nejnověji se dozvídáme, že úvodní epizodu nenatočí režisér filmu Denis Villeneuve, jak se dříve předpokládalo, ale Johan Renck, jenž byl čerstvě zvolený jako náhrada. Johan je známý seriálový režisér, který pracoval na Perníkovém tátovi, Bloodline, Vikinzích a především na Černobylu. Rozhodně jde o šikovného tvůrce, který Villeneuveově světu nebude dělat ostudu.

Nově se dozvídáme, že se série bude odehrává deset tisíc let před událostmi Duny. Zaměří se na „Harkonnenské sestry“, které bojují se silami ohrožujícími budoucnost lidstva a založí slavnou sektu známou jako Bene Gesserit.

V románech členky řádu dokáží dokonale ovládnout své tělo a mysl a kromě toho se mistrně orientují v politice a intrikách galaktického Impéria. V rámci feudálního systému však sledují vlastní cíle, které je nakonec dovedou až na enigmatickou planetu Arrakis. Stále není tak docela zřejmé, jak moc bude seriál vycházet z knihy Sisterhood of Dune. V té nicméně vystupuje Valya Harkonnen, jež byla klíčovou osobností při vytváření moderní podoby řádu Bene Gesserit. Román se odehrává ve zlomové době celého fiktivního světa, kdy hnutí Služebníků stanulo v čele galaktického boje proti všem myslícím strojům a následně dohlíží na to, aby všechny zbývající konvenční stroje byly zničeny. Ustanovuje se nový řád galaxie fungující bez počítačů, jehož zaběhnutou podobu vidíme později právě v Duně.

Showrunnerkou je Diane Ademu-John, mezi producenty figurují Renck, Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Mark Friedman, Matthew King, Brian Herbert nebo Kevin J. Anderson. Zatím nevíme, kdy bude seriál uvedený.

Titulní foto je ilustrační: Duna

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu