Dune: The Sisterhood - Režisér nového filmu připravuje také podpůrný seriál

Dune: The Sisterhood - Režisér nového filmu připravuje také podpůrný seriál | Fandíme seriálům
Denis Villeneuve, režisér nové Duny, připravuje seriál, který nám blíže představí vesmírný řád zaměřený na genetické šlechtění lidské rasy.

Aktuálně se pracuje na nové filmové podobě legendárních románů Franka Herberta Duna, ale studio Warner Bros. nechce skončit jen u jednoho filmu, respektive u případné série filmů, hodlá vytvořit universum, které bude zahrnovat i televizní tvorbu. 

Máme tu první vlaštovku, byl oznámen vznik seriálu Dune: The Sisterhood, na kterém bude pracovat společnost Legendary Television.

V centru dění bude řád Bene Gesserit, což je společenstvo žen, které jsou od dětství trénovány jak ve fyzických disciplínách, tak v mentálních a díky tomu jsou z nich nesmírně nebezpečné protivnice, které není radno podceňovat. Bene Gesserit mají za cíl dosáhnout lepšího genetického stavu lidské populace a ovlivňovat chod dějin, takže se členky řádu pokoušejí vetřít se do přízně nejmocnějších mužů a zplodit děti s nejvlivnějšími členy šlechtických rodů. 

Řád Bene Gesserit sehrál v knihách důležitou roli, mezi jeho nejvýraznější členky patří matka Paula Atreida lady Jessica nebo Gaius Helena Mohiam. Obě uvidíme i v plánovém filmu v podání Rebeccy Ferguson, respektive Charlotte Rampling.

O tom, že chce Warner Bros. propojit seriály a filmy, svědčí i fakt, že režii prvního dílu seriálu obstará Denis Villeneuve, který režíruje filmovou verzi. U projektu také bude spolupracovat na scénáři.

Zatím ale není jasné, kdy se seriálu (který bude dostupný na streamovací službě WarnerMedia) dočkáme. Film Duna bude mít premiéru 19. listopadu 2020.

Zdroj: THR

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu