Dune: The Sisterhood: Seriál ze světa Duny má šéfku a může do výroby

Dune: The Sisterhood: Seriál ze světa Duny má šéfku a může do výroby | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit dalších 13 obrázků
Po několika měsících nečinnosti je doprovodný seriál z Duny opět při životě.

Dnes jsme se dočkali parádního nového traileru pro sci-fi velkofilm Duna. Na ten má v případě úspěchu navázat přinejmenším jedno pokračování – úvodní kniha série Franka Herberta byla filmaři rozdělena na dvě poloviny. Můžou následovat i další filmy, ale by nemělo být všechno. Počítá se také se seriálovým doprovodem.

Série nazvaná Dune: The Sisterhood (Duna: Sesterstvo) byla objednána a rovnou schválena v létě 2019. Tehdy měl seriál připravit Jon Spaihts, jenž je podepsaný pod Prometheem, Pasažéry, Doktorem Strangem nebo filmovou Dunou. Spaihts ale ještě v roce 2019 odešel psát pokračování filmové Duny a od té doby se pro seriál hledal nový kreativní šéf.

Teď server Variety informuje, že do pozice byla dosazena Diane Ademu-John, jenž naposledy pracovala na Záhadném sídle Bly a předtím se podílela na seriálech jako Empire, The Orginals nebo Upíří deníky. Pilotní epizodu Dune: The Sisterhood zrežíruje Denis Villeneuve, režisér celovečerního filmu. Za časů Spaihtse se měl podílet i na psaní scénáře, teď není zřejmé, zda si podrží i tuhle roli, anebo bude pouze režírovat.

Dune: The Sisterhood bude dějově předcházet filmu Duna a zaměří se na tajemný řád mocných žen Bene Gesserit, který má v knihách velmi důležitou roli. Členky řádu dokáží dokonale ovládnout své tělo a mysl a kromě toho se mistrně orientují v politice a intrikách galaktického Impéria. V rámci feudálního systému však sledují vlastní cíle, které je nakonec dovedou až na enigmatickou planetu Arrakis. Není úplně zřejmé, zda se seriál bude nějak inspirovat prequelovou knihou Sesterstvo Duny, kterou po smrti Franka Herberta napsal jeho syn Brian, společně s Kevinem J. Andersonem. Trochu by tomu napovídala skutečnost, že je Kevin spolu s Brianem jedním z výkonných producentů seriálu, zatímco filmovou Dunu produkuje pouze Brian, jakožto jeden ze správců pozůstalosti svého otce.

Seriál vzniká pro HBO Max, pro službu, pro niž se Warner snaží připravit celou řadu spin-offů svých celovečerních titulů. Na Sebevražedný oddíl naváže seriál Peacemaker, na The Batmana Gotham PD a teď na Dunu tedy Dune: The Sisterhood. Všechny seriály by měly být výrazně výpravnější, než je zvykem u klasické televizní produkce a často se na nich podílejí tvůrci původních filmů.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu