Kolo času: Druhá řada v Česku natáčené fantasy se blíží, pusťte si trailery

Kolo času: Druhá řada v Česku natáčené fantasy se blíží, pusťte si trailery | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 20 obrázků
Zlo ani zdaleka nebylo zažehnáno. Hrdinové jsou rozesetí po celém světě a není zřejmé, kdo se obrátí ke světlu a kdo k temnotě.

Příspěvek může obsahovat spoilery pro první řadu.

Seriál Kolo času zůstává tak trochu ukrytý ve stínu Rodu draka, Pána prstenů a vlastně i Zaklínače. Neměl tak silné promo, dopředu tak velkou fanouškovskou základnu a tak nadupaný rozpočet. Pořád je to ale velká epická série, která vychází obrovské knižní předlohy, vypráví ambiciózní příběh, představuje svébytný fiktivní svět s bohatou mytologií a rozehrává v něm osudy řady výrazných postav. Pro nás je tam navíc ten bonus, že se z velké části seriál točí v Česku. V pražských ateliérech i na lokacích.

Stěžejními figurami jsou v tuto chvíli Moiraine a Rand al’Thor. Ona je členka mocného magického řádu Aes Sedai. V politicky komplexním světě plném nadpřirozených nebezpečí se snažila najít Draka Znovuzrozeného, současné vtělení klíčové historické figury. Drak podle proroctví buď spasí svět, nebo zahubí celé lidstvo. Rand se dozvěděl, že právě on by měl být Drakem Znovuzrozeným. Členky Aes Sedai se jej zoufale snaží uchránit před „Temným“. Čelí přitom narůstajícímu neklidu a vzestupu nebezpečných hráčů napříč společností. Kolo času se otáčí a „Poslední bitva“ se blíží…

Jak začíná druhá řada, Rand si myslí, že Temného zničil. Zlo však ze světa nevymizelo. Mladí přátelé ze vsi Dvouříčí jsou rozesetí po krajině a čelí starým i novým hrozbám. Moiraine jim teď nedokáže pomoci, takže musí hledat oporu jeden ve druhém a v sobě samých. Ve světle… nebo v temnotě.

V hlavních rolích vystupují Rosamund Pike jako Moiraine Damodred, Josha Stradowski jako Rand al’Thor, Daniel Henney jako Lan Mandragoran, Zoë Robins jako Nynaeve al’Meara, Madeleine Madden jako Egwene al’Vere, Dónal Finn jako Mat Cauthon (v první řadě jej hrál Barney Harris), Marcus Rutherford jako Perrin Aybara a Ceara Coveney jako Elayne Trakand

Seriál vychází ze čtrnáctidílné knižní série Kolo Času od Roberta Jordana (po jeho smrti dílo dokončil Brandon Sanderson). Autorem seriálu je Rafe Judkins, který v jednom rozhovoru řekl, že by byl rád, kdyby Kolo času běželo po osm sérií. Zatím Amazon schválil natáčení té následující, třetí. Druhá řada na službě Amazon Prime Video startuje 1. září. Zatím koukněte do galerie na fotky a pusťte si přiložené ukázky.

Podklady a foto: Amazon Prime Video

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu