Zimní král: Nový seriál převypráví artušovské legendy

Zimní král: Nový seriál převypráví artušovské legendy | Fandíme seriálům
MGM
Zobrazit dalších 6 obrázků
Pusťte si trailer nové historické fantasy, která vychází z knih Bernarda Cornwella.

Artušovské legendy byly zaznamenány a podány řadou různých způsobů. Jedno zpracování nabídl i populární autor historických románů Bernard Cornwell. Událostmi kolem Kamelotu pojednal v sérii Kronika válečníkova. Její první díl, pojmenovaný Zimní král, teď zpracoval hraný televizní seriál The Winter King.

Děj je zasazený do 5. století, kdy je Británie rozdělená. Sasové táhnou přes ostrov a pálí všechno, co se jim přimotá do cesty. Zastavit by je mohl Arthur Pendragon, jenže zatím to není král Artuš, kterého známe z legend. Je to vyděděnec, který se teprve bude mít šanci chopit příležitosti. Britové mu zatím moc nedůvěřují. Přeci jen je to levoboček krále Uthera, který přichází do země z exilu. Je mu předurčeno stát se legendou, kterou země potřebuje pro svou záchranu. Pokud ale záchrana země vůbec má být možná, musí se Anglie změnit od základů a rozhádané kmeny se musejí sjednotit.

Artuše hraje Ian de Caestecker, Uthera Eddie Marsan. Dale v seriálu vystupují Ellie James jako Nimue, Nathaniel Martello-White jako Merlin, Stuart Campbell jako Derfel, Daniel Ings jako Owain, Valene Kane jako Morgan, Jordan Alexandra jako Guinevere, Simon Merrells jako Gundleus, Steven Elder jako biskup Bedwin, Andrew Gower jako Sansum, Aneirin Hughes jako Gorfydd, Emily John jako Ceinwyn, Tatjana Nardone jako Ladwyss, Ken Nwosu jako Sagramor a Billy Postlethwaite jako Cadwys rounding.

Autory seriálu jsou Kate Brooke (Sága rodu Forsytů, Pan Selfridge) a Ed Whitmore (Mrtvé probouzeti, Manhunt). Hlavním režisérem je Otto Bathurst (Robin Hood, Peaky Blinders). Natáčelo se v západní Anglii a Walesu. Primárně seriál vznikl pro americkou službu MGM+. Zatím neznáme podrobnosti o tom, kdo by mohl seriál nabídnout u nás. MGM nicméně vlastní Amazon, takže by dávalo smysl, pokud by seriál mezinárodně skončil na Amazon Prime Video. Pusťte si trailer a koukněte dolů do galerie na fotky.

Podklady a foto: MGM

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu