The Amazing Race je zpátky se zvětšenou 35. řadou

The Amazing Race je zpátky se zvětšenou 35. řadou | Fandíme seriálům
CBS
Na fanoušky závodu kolem světa čekají delší epizody a po covidu se hra vrací k původnímu formátu.

Americká stanice CBS kvůli hollywoodským stávkám dopředu počítala s tím, že nebude mít na podzim dostatek hraných seriálů. To pomáhá řešit také protažení epizod dvou klíčových reality-show. Už jsme probírali prodloužení jednotlivých dílů nejnovější řady Survivora. Vyššího minutového přídělu se dočká také The Amazing Race. Běžně mají díly v programu vyhrazenou hodinu (to znamená zhruba 40 minut čistého času), zatímco aktuální 35. řada dostala na každý díl 90 minut (takže asi 60 minut čistého času).

Stejně jako v případě Survivora i v případě The Amazing Race platí, že se s delšími epizodami počítalo už při natáčení. Máme očekávat, že čas navíc bude věnovaný jednotlivým lokalitám, místním lidem a kulturám. Také máme poznat blíže soutěžící a jejich vzájemný vztah.

Kuriózní je, že technicky vzato jde do vysílání 36. řada. Už loni byla natočená série, která zatím na uvedení bude čekat. Namísto ní diváci uvidí sérii, která byla natočena až v letošním roce. Proč došlo k záměně? Právě kvůli natažení stopáže aktuálně vysílaných epizod. Série natočená loni byla už sestříhaná, a tak zkrátka bylo jednodušší natočit novou řadu a dopředu u ní počítat s delší stopáží. Loňská série se zkrátka uschovala na později.

35. řada je uváděna s týdenními rozestupy od 27. září. V dobrodružném závodě se o milionovou cenu utká celkem třináct dvoučlenných týmů. Poprvé od začátku pandemie se také dočkáme relativně normální sezony. Kvůli bezpečnostním opatřením byl The Amazing Race během covidu značně osekaný. Nezávodilo se kolem celého světa a soutěžící necestovali komerčními lety, namísto toho se produkce všude přepravovala jedním najatým letounem, aby se minimalizovalo riziko nákazy.

Ve 35. řadě jsou zpátky linkové lety, objetí celé zeměkoule a řada klasických twistů, jako jsou U-Turn nebo Express Pass. Co z covidového období naopak zůstává, jsou etapy bez vyřazování. Tedy aspoň teoreticky. V poslední řadě závod etapy bez vyřazování měl, jen prostě byly jinak označené. Uvidíme, jak budou delší epizody šlapat, na fanoušky dobrých reality show každopádně každý čtvrtek čekají hody, kdy budou dostávat zvětšenou porci Survivora i The Amazing Race v jeden den.

Foto: CBS

Zdroje: Variety, Reality Blurred, EW

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu