Big Brother se po letech vrací do Česka

Big Brother se po letech vrací do Česka | Fandíme seriálům
TV Nova
Praotec moderních reality-show po mnohaleté pauze nabídne česko-slovenskou verzi šmírování.

Reality show zažívají určitou renesanci. Mezinárodně dalšímu kolečku jejich zvýšené popularity pomohl Netflix, který hledal levné formáty, jaké snadno vstřebá mezinárodní publikum. A při pohled zvenčí se nabízí varianta, že také v Česku popularitě formátu v posledních letech napomohla především služba Voyo, provozovaná stejnými vlastníky, jako televize Nova. Ta mohla pomoci ukázat, že u nás pro tento typ pořadů publikum existuje, jen není v dostatečné míře ochotné sedět u televize v předem stanovený čas.

Popularitu si u nás získaly v posledních letech české verze sérií jako MasterChef, Love Island nebo Surivor. K tomu se teď připojí další velká klasika, Big Brother. Tenhle tradiční formát u nás Nova vyzkoušela už v roce 2005, tehdy však narazila. Na dnešní poměry sice byla sledovanost vysoká, tenkrát však český Big Brother prohrál přímý souboj s konkurenčními VyVolenými, které nasadila Prima. Koncept byl celkem podobný, na Primě však zafungoval zajímavější výběr účastníků a snad i poněkud srdečnější způsob zpracování. Zatímco VyVolení měli ještě další tři řady, Nova si už Big Brothera nikdy zopakovat netroufla. Až doteď.

V polovině června Nova spustila casting, do kterého se stále lze přihlásit. O účast se může ucházet kdokoliv starší 18 let. Zatím není patrné, kdy přesně se bude točit (a vysílat), zda se bude točit v Česku nebo jinde, případně jak dlouho budou hráči v domě Velkého bratra zavření. Jisté je jen to, že vítěz si odnese 2,5 milionu korun.

V zahraničí hra trvá někdy jen dva měsíce, ale někdy také třeba čtyři. Některé verze přinášejí divákům sestřihy z domu každý den, jiné jen několikrát týdně. Některé verze nabízejí také online stream všeho, co se ve vile děje 24 hodin denně. V některých mutacích soutěžící vyřazují diváci (dle sympatií), jinde jde o strategickou hru, kde se účastníci hlasováním vylučují mezi sebou navzájem.

Chystané natáčení je označované jako „Big Brother 2023“, čili se zdá, že se vysílání dočkáme ještě letos. A o letních prázdninách se u nás obvykle podobně nákladné formáty do vysílání nenasazují, takže lze očekávat spíše podzimní premiéru.

O nové české verzi dále víme, že vzniká ve spolupráci stanic Nova a Markíza, takže se zúčastní i hráči ze Slovenska, jak je u nemalé části lokálních reality show zvykem. Bude dodržen klasický základ Big Brothera, tedy že hráči budou zcela izolováni od vnější světa a konstantně sledováni kamerami a mikrofony, úplně na všech místech domu.

Producenti uvádějí, že se budou držet toho, co dělá Big Brothera Big Brotherem, ale zároveň chtějí formát uzpůsobit chutím a nárokům soudobého diváka. Nové zpracování vzniká v licenci společnosti Banijay, v rámci aktuální vlny čtyř nově připojených trhů, které rozšíří letošní počet různých mezinárodních verzí na dvacet šest.

Podklady a foto: Nova

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu