Cigaretová holka: Nový seriál přibližuje historii netradičního kouření

Cigaretová holka: Nový seriál přibližuje historii netradičního kouření | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 25 obrázků
Netflix přináší historický snímek, který v dnešní době překvapivě romantizuje výrobu vonných cigaret.

V Česku byl jen před pár dny zakázán prodej zahřívaného tabáku s příchutí. Netflix před měsícem nabídl dokument Vzestup a pád firmy Juul. Teď na to jde streamovací služba přesně opačně a uvádí seriál o slastech cigaret známých jako kretek. To je nejrozšířenější tabákový produkt v Indonésii, kde byl vymyšlený už v 19. století. Kretek obsahuje tabák, hřebíček a aromatické látky. Někdy se také sladí filtr. Kretek je při hoření aromatický, specificky praská a má vážnější zdravotní dopady, než běžné cigarety.

Historické drama Cigaretová holka (Cigarette Girl / Gadis Kretek) se odehrává z větší části v 60. letech v Indonésii, avšak tehdejší události rozkrývá ze současnosti mladý Lebas (Arya Saloka). Ten pokouší najít Dasiyah (Dian Sastrowardoyo), důležitou ženu z minulosti svého otce Soerajy (Ario Bayu) a jeho cigaretové firmy. Lebas společně s Arum (Putri Marino) zjišťuje že Dasiyah měla v 60. letech románek s jeho otcem. A co víc, měla obrovskou vášeň pro kretek a snila o tom, že namíchá ten nejlepší kretek, jaký kdy Indonésie kouřila. Tradice tehdejší doby jí však brání v tom, aby svůj sen naplnila. Když se jí Soeraja pokusí pomoci, dostane se sám do potíží. Lebas postupně rozkrývá rodinná tajemství, která byla po dekády pohřbená. Vše se zároveň odehrává na pozadí skutečné indonéské historie.

Seriál vychází z románu, který napsal Ratih Kumala. Vrchními scenáristy jsou Shanty Harmayn a Tanya Yuson. Režírovali Kamila Andini a Ifa Isfansyah. Dále hrají Tissa Biani, Ine Febriyanti, Winky Wiryawan, Sheila Dara, Ibnu Jamil, Rukman Rosadi, Nungki Kusumastuti, Dimas Aditya, Pritt Timothy a Tutie Kirana. Netflix novinku nabízí od 2. listopadu. Pusťte si trailer a koukněte na fotky.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu