Jsou světla, která nevidíme: Velký příběh nevidomé dívky z 2. světové války

Jsou světla, která nevidíme: Velký příběh nevidomé dívky z 2. světové války | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 26 obrázků
Netflix přináší velký historický příběh na motivy románu oceněného Pulitzerovou cenou.

Jednou z největších Netflix novinek letošního podzimu je válečné drama Jsou světla, která nevidíme (All The Light We Cannot See). Výpravná historická minisérie na první pohled stála spoustu peněz, má nabité obsazení a vychází z románové předlohy Anthonyho Doerra oceněné prestižní Pulitzerovou dcerou.

Slepá dívka Marie-Laure a její otec Daniel LeBlanc prchají z Němci okupované Paříže. Odnášejí s sebou legendární diamant, který nechtějí nechat napospas krutému gestapákovi, jenž po něm pátrá. Úkryt nacházejí v Saint-Malu u samotářského strýčka, který pro odboj vysílá ilegální rádiové přenosy. V idylickém přímořském městečku na Marie-Laure čeká nečekané setkání. Spřátelí se s geniálním mladíkem Wernerem, kterého Hitlerův režim naverboval, aby pátral po nelegálních vysílačích. Werner však upřednostní přátelství s Marie-Laure, víru v lidství a naději. Dvojici pojí společné tajemství a minisérie sleduje jejich propletené životy napříč dekádou, stejně jako neskutečnou sílu mezilidských vazeb, které nás jako maják dokážou provést temnými časy.

Minisérii zrežíroval Shawn Levy (Free Guy, Projekt Adam, Stranger Things), scénář napsal Steven Knight (Východní přísliby, Spencer, Gangy z Birminghamu). Marie-Laure ztvárnily v dětství a v pozdějším věku Aria Mia Loberty a Nell Sutton. V dalších rolích vystupují Mark Ruffalo jako Daniel LeBlanc, Hugh Laurie jako strýc Etienne, Louis Hofmann jako Werner, Lars Eidinger jako Von Rumpel a Marion Bailey jako madam Manec.

Recenze minisérie bohužel nejsou nejlepší, kritici často mluví o tom, že se nepodařilo vystihnout komplexnost předlohy, že seriálovému zpracování chybí potřebné nuance a je příliš melodramatické. Některé recenze ale chválí. Tak koukněte na trailer, třeba vás novinka zaujme. Netflix všechny čtyři epizody nabízí od 2. listopadu.

Podklady a foto: Netflixy

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu