Námořník ve válce: Netflix nabízí divákům válečnou novinku

Námořník ve válce: Netflix nabízí divákům válečnou novinku | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 5 obrázků
Druhá světová válka pohledem evropských lodníků dorazila do našich obýváků.

Už od včerejška nabízí Netflix zajímavou novinku pro příznivce historie a válečné tematiky. Třídílná série Námořník ve válce (Krigsseileren) vznikla v Norsku původně jako celovečerní film. Šlo o vůbec nejdražší produkci v norské historii, která se pokusila vrhnout světlo na opomíjenou část dějin druhé světové války.

 

Hrdiny filmu jsou kamarádi Alfred a Sigbjørn, kteří se plaví na nákladní lodi v Atlantiku ve chvíli, kdy propukla druhá světová válka. Všichni na palubě se pod tlakem okolností stávají civilisty nasazenými do první linie, kteří se kdykoliv mohou stát terčem německých ponorek. Zatímco muži bojují, snaží se Alfredova žena Cecilia a jejich tři děti přežít v okupovaném a bombardovaném Norsku. Námořníci netuší, jestli se ještě někdy vrátí domů a zda tam nějaké domovy vůbec budou.

Příběh smyšlených postav vychází ze skutečných příběhů norských námořníků, kteří se ocitli ve válce ještě dřív, než Hitler napadl jejich rodnou zemi. Na začátku války se Britové dohodli s Nory na tom, že budou využívat jejích lodě a posádky k přepravě zásob. Zhruba třicet tisíc mužů se nedobrovolně dostalo do přímých střetů s Němci a asi čtyři tisíce jich zemřelo.

Námořníka ve válce napsal a natočil Gunnar Vikene, v hlavních rolích vystupují Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen, Ine Marie Wilmann, Henrikke Lund-Olsen, Arthur Hakalahti, Alexandra Gjerpen a Leon Tobias Slettbakk.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu