Koruna: Štáb opustila konzultantka, údajně kvůli špatnému zacházení s příběhem Diany

Koruna: Štáb opustila konzultantka, údajně kvůli špatnému zacházení s příběhem Diany | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 10 obrázků
Na povrch kromě toho vyplavaly nové snímky z natáčení důležitého momentu spojeného s manželstvím Diany a Charlese.

Koruna se může směle řadit mezi nejúspěšnější historické seriály. Projekt popisující příběh královny Alžběty II. a britské královské rodiny napříč dekádami se těší divácké popularitě i řadě ocenění, přesto se však ani jemu nevyhnula viditelná kritika. Především s příchodem loňské čtvrté sezóny se vyrojily názory, že série některé historické události popisuje nepřesně – tehdejší britský ministr kultury se například vyjádřil v tom smyslu, že by měl Netflix seriál otevřeně označovat jako fikci. Nyní se zdá, že by i aktuálně natáčenou pátou řadu mohly doprovázet podobné problémy.

Britské noviny The Sunday Times přišly v sobotu se zprávou, že natáčecí tým opustila Jemima Khan, filmová a televizní producentka a někdejší blízká přítelkyně princezny Diany. Ta scenáristům Koruny vypomáhala jako konzultantka, především ohledně epizod, které popisují poslední léta Dianina života. Podle vlastních slov za odchodem stál především způsob, jakým chtějí tvůrci ztvárnit princeznin příběh.

Skandál po anglicku: Druhá série se zaměří na rozvrácené manželství vévody a vévodkyně z Argyllu
 

Pracovali jsme spolu (se showrunnerem Peterem Morganem, pozn. redakce) na základním obrysu a scénářích od září 2020 do února 2021. Když nebyla naše spoluautorská dohoda plněna a když jsem si uvědomila, že určitá dějová linka nebude nutně převyprávěna tak uctivě a s citem, jako jsem doufala, požádala jsem o to, aby všechny mé příspěvky byly ze seriálu staženy a odmítla jsem své uvedení v titulcích.“ Uvedla Khan pro týdeník.

Právě údajně nepřesný způsob, jakým byl zpracován život Diany, se stal největším terčem kritiky čtvrté řady. Nová zpráva tedy nabízí interpretaci, že se tvůrci i nadále rozhodli přistupovat k látce s větší měrou autorské licence. Samotný týdeník upozorňuje, že byla Khan s hlavním scenáristou Morganem krátce spojena romanticky, než byl jejich vztah ukončen na začátku tohoto roku (tedy zdánlivě v podobné době, kdy producentka projekt opustila). Do jaké míry si tvůrci vzali loňskou kritiku k srdci, každopádně zjistíme až při samotném vydání nové sezóny. Premiéra je plánována na listopad 2022.

Na internet rovněž unikly fotografie z natáčení, které zachycují novou představitelku Diany v podobě Elizabeth Debicki. Podle repliky slavných šatů, které jsou obecně známy jako „revenge dress“ (doslova šaty pomsty), můžeme s přesností říct, že se scéna odehrává v roce 1994 (tedy tři roky po rozchodu Diany a prince Charlese) – přesněji v předvečer vysílání rozhovoru, ve kterém se Charles přiznal k nevěře s Camillou Parker Bowles, svou nynější manželkou.

Foto: Netflix

Zdroje: The Sunday Times

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu