Vzniká seriál o Facebooku nazvaný „Nástroj zkázy“

Vzniká seriál o Facebooku nazvaný „Nástroj zkázy“ | Fandíme seriálům
Sony Pictures Releasing
Po celovečerním filmu Davida Finchera se bude jedné z nejznámějších firem světa věnovat také nová televizní série.

Společnosti Anonymous Content (Spotlight, Mr. Robot) a wiip (Mare z Easttownu, Dickinson) připravují nové seriálové drama nazvané Doomsday Machine, v češtině tedy zhruba „Nástroj zkázy“. Série zaměří pozornost obdobným směrem, jako před několika lety Sociální síť Davida Finchera. Tedy na společnost Facebook.

Seriál bude konkrétně vycházet z knihy An Ugly Truth: Inside Facebook’s Battle for Domination (Ošklivá pravda: Interní pohled na boj Facebooku o nadvládu) od Sheery Frenkel a Cecilie Kang, dále z jejich článků pro New York Times a také z článků Andrew Marantze pro The New Yorker.

Tématem série bude období od dezinformační vlny během amerických voleb v roce 2016, až po nedávná odhalení, která o Facebooku přinesly články ve Wall Street Journal a New York Times, kdy novináři psali o tom, že technologický gigant dlouhodobě ví o řadě svých negativních dopadů, interně je probírá, ale nijak je neřeší, v rámci zachování maximálních zisků. Série vyobrazí to, jakým způsobem Facebook tančil politickým a společenským minovým polem, aby mu nic nebránilo v jeho konstantním růstu

Ústředními postavami budou Mark Zuckerberg a Chief Operations Officer Sherly Sandberg. Tu v sérii ztvární Claire Foy, známá především jako královna Alžběta II ze seriálu Koruna. Autorem seriálu bude Ayad Akhtar, americký filmový scenárista, divadelní dramatik a romanopisec, držitel Nobelovy ceny za drama. Napsal například film Velká krize (2011) o finanční krizi z roku 2008. Zatím není zřejmé, kdy seriál uvidíme.

Foto je ilustrační - film Sociální síť

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu