The Crown: Netflix láká na historické drama o Alžbětě II.

The Crown: Netflix láká na historické drama o Alžbětě II. | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 12 obrázků
Jeden z nejdražších seriálů všech dob ukáže život slavné panovnice. Koukněte na trailer.

Internetová stanice Netflix se ve své tvorbě poprvé vydává na historické pole. Aktuálním trailerem na The Crown láká nejen anglické diváky, ale všechny obdivovatele britské koruny a života kolem ní. Bezpochyby se jedná o velkolepý a ambiciózní projekt, vždyť jen první řada o deseti dílech má enormní rozpočet 156 milionu dolarů.

The Crown ukáže divákům život britské panovnice Alžběty II., kterou bude hrát Claire Foy (Wolf Hall). V Netflixu dlouhodobě plánují natočit 60 epizod, které chtějí rozdělit do šesti sérií. Ta první začne svatbou Alžběty v roce 1947. Scénáře se ujal Peter Morgan, jenž rovněž napsal divadelní hru The Audience, kterou se bude seriál inspirovat, a také film The Queen. Snímek tehdy vynesl Helen Mirren Oscara.

Ačkoliv většina produkce se logicky odehrává v Anglii, je zajímavé, že se seriálu ujala americká televize a jednu z hlavních rolí bude hrát americký herec John Lithgow (Zrození planety opic, Interstellar), který ztvární postavu legendárního britského premiéra Winstona Churchilla. Úspěch, který v USA zaznamenal jiný historický seriál z anglického prostředí Downton Abbey, byl tedy pro Netflix asi dostatečným podnětem pro natáčení.

Bezmála tříminutový trailer ukazuje počáteční strasti Alžběty a její boj o získání autority jakožto nové mladé královny. V záběrech na nás herci vychrlí i pár působivých frází, které jsou hodné přesně té královské vážnosti. Premiéru si toto nákladné historické drama odbyde 4.11., a jak bývá u Netflixu zvykem, vypuštěno bude hned všech deset epizod.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu