Ripley: Netflix uvedl dosud nejkrásnější seriál letošního roku

Ripley: Netflix uvedl dosud nejkrásnější seriál letošního roku | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 31 obrázků
V prosluněné Itálii se odehrává psychologický thriller plný podvodů. S vynikajícím Andrewem Scottem v hlavní roli.

Román Talentovaný pan Ripley od Patricie Highsmith byl zadaptován už několikrát, přičemž nejznámější je asi film z roku 1999, s Mattem Damonem v hlavní roli. Teď Netflix uvedl další zpracování, tentokrát v seriálové podobě.

Novinku připravil scenárista Steven Zaillian, držitel Oscara za Schindlerův seznam, jenž má kariéru protkanou výraznými filmy, jako jsou Gangy New Yorku, Americký gangster, Moneyball nebo Irčan. Seriálovou tvorbu už si také vyzkoušel a v roce 2016 uvedl brilantní minisérii Jedna noc. Tehdy všechny díly také režíroval a platí to i tentokrát. Rozhodl se celou sérii natočit v černobílém provedení, protože mu to k Ripleymu zkrátka sedělo a měl tak příběh v hlavě léta zafixovaný, díky obálce knižního vydání, které si pořídil.

Protagonistou minisérie, nazvané jednoduše Ripley, je podvodníček Tom Ripley, který se v šedesátých letech minulého století snaží nějak protlouct v New Yorku. Tam si jej najme zámožný muž, aby se vypravil do Itálie a přesvědčil k návratu domů jeho nezvedeného syna. Tom nabídku přijímá a vstupuje tak do složitého života zrady, podvodů a vraždy.

Hlavní roli ztvárnil Andrew Scott, dále hrají Dakota Fanning, Johnny Flynn, Eliot Sumner, Maurizio Lombardi, Margherita Buy, John Malkovich, Kenneth Lonergan a Ann Cusack. Všem osm epizod si už teď můžete pustit na Netflixu a recenzenti dílo vychvalují. Za to, jak Zaillian uchopil známou látku, za nádherná vizuální zpracování i za Scottův výkon v hlavní roli. Když bude série slavit úspěch mezi diváky, může se v budoucnu klidně vrátit, protože Patricia Highsmith napsala s Ripleym hned pět románů.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Jan | 09.04.2024 19:17
Krásný je, pravda, ale pouze díky neskutečné kameře, ty obrazy jsou úchvatné. A černobílá seriálu vysloveně sluší. Scénář stojí za ......, Patricia Highsmith musí rotovat v hrobě. Stěžejní scény vynechány, ostatní je slepenec, v jednu chvíli přesně dle knižní předlohy, potom zase rádoby styl autorské invence .... Herecké výkony u jednotlivých osob kolísavé... Ale ta kamera je boží !
Vstoupit do diskuze

Související články

Talentovaný pan Ripley

12.12.1999 | USA
Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest