Režim: Kate Winslet si užívá roli autoritářské političky

Režim: Kate Winslet si užívá roli autoritářské političky | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
HBO uvádí štiplavou politickou satiru, která si střílí z politické diktatury.

V posledních týdnech HBO nabízí svým předplatitelům další minisérii s Kate Winslet. Ta se už v minulosti dobře předvedla v sériích Mildred Pearce a Mare z Easttownu. Teď je tu Režim (The Regime), kde oscarová diva dostala příležitost být výrazně komediální.

Temná satira se odehrává v nespecifikované evropské autoritářské zemi, která pomalu uvadá. Kancléřka Elena Vernham (Winslet) už dlouho neopustila palác, je stále víc paranoidní a nestabilní. Nečekanou oporu najde v prchlivém vojákovi Herbertu Zubakovi, který nad ní postupně získává větší a větší vliv. Elena se pokusí rozšířit svou moc, ale vede to pouze k tomu, že se jí palác i země začnou rozpadat pod rukama.

Zubaka hraje Matthias Schoenaerts, v dalších rolích vystupují Guillaume Gallienne, Andrea Riseborough, Danny Webb, Henry Goodman, David Bamber, Rory Keenan, Stanley Townsend a Hugh Grant. Seriál připravil Will Tracy, který napsal celovečerák Menu a pracoval na seriálu Boj o moc a na komediální politické sérii John Oliver: Co týden dal a vzal.

Personální obsazení je silné, Wislet si polohu lehce natvrdlé političky užívá a v Režimu jde hledat stopy Boje o moc, Veliké či Ztratili jsme Stalina. Recenze však seriál hodnotí jen lehce nadprůměrně. Pochvaly sklízí Kate, ale podle řady kritiků se úplně nepodařilo vyladit tón, v němž se vyprávění nese. Každopádně, venku jsou zatím čtyři epizody ze šesti, tak jestli jste zatím neochutnali, tak si pusťte trailer a uvidíte, zda to s Režimem na HBO chcete zkusit.

Podklady a foto: HBO Max

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu