Parazit: Z jednoho nejlepších filmů loňského roku bude seriál

Parazit: Z jednoho nejlepších filmů loňského roku bude seriál | Fandíme seriálům
CJ Entertainment
Zobrazit dalších 11 obrázků
Jihokorejský filmový hit uplynulého roku dostane seriálovou adaptaci od stejného tvůrce.

Mezi filmovými diváky i kritiky loni uspěl snímek Parazit (Gisaengchung) od jihokorejského režiséra a scenáristy Bong Joon Ho. Film vypráví o chudé čtyřčlenné rodině, která se postupně po jednom celá infiltruje do života rodiny bohatého obchodníka. Příběh je těžké žánrově zařadit, rychle se v něm střídají komediální prvky s dramatickými až thrillerovými, které dohromady fungují coby vhled do společenských rozdílů. Nyní má podle nových informací na motivy snímku vzniknout televizní minisérie.

Ta se bude pravděpodobně natáčet u stanice HBO, která se při nákupu práv přetahovala s Netflixem. Autor originálního filmu Bong Joon Ho na minisérii bude pracovat s Adamem McKayem (Sázka na nejistotu, Vice). V době prvních zpráv o projektu nebylo jasné, jakou formou by seriálová verze Parazita mohla mít – půjde o pokračování filmového příběhu či jeho televizní remake?

Odpověď na to pak nedávno pro web Deadline naznačil sám Joon Ho. „Při psaní scénáře pro Parazita jsem měl tolik nápadů, že jsem je všechny nemohl dostat do dvouhodinového filmu. Věděl jsem, že pokud bych měl víc času, byl bych schopný odvyprávět tyto příběhy, a o tom si plánuji brzy promluvit s Adamem,“ řekl tvůrce. Jako příklad, že rozšíření filmu do televizní série může fungovat, dal film Fanny a Alexandr od Ingmara Bergmana, který měl v televizní verzi pět hodin a byl zkrácený na tříhodinový film. „I když nejsem příliš obeznámený s televizním průmyslem, opravdu považuji tuto minisérie jako rozšířený film, který se hlouběji podívá na příběhy, které se nedostaly do Parazita,“ dodal Joon Ho.

Parazit je v probíhající oscarové sezoně jedním z horkých kandidátů řady hlavních kategorií. Je například nominovaný v kategorii za nejlepší film či nejlepší mezinárodní film. Nominovaný je i Joon Ho za nejlepší režii. Na nedávných Zlatých glóbech snímek zvítězil v kategorii nejlepší cizojazyčný film. Níže si můžete filmového Parazita připomenout trailerem, v galerii pak z něj najdete fotky.

Zdroj: THR, Deadline, foto: CJ Entertainment

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu