Oliver Twist: Chystá se nová adaptace s ženskou hrdinkou

Oliver Twist: Chystá se nová adaptace s ženskou hrdinkou | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Také románová klasika se dočká změny pohlaví u hlavní postavy.

Momentální „zlatý věk televize“ nabízí spoustu populárních seriálů. Díky velké konkurenci se nejen kabelové, ale hlavně i internetové televize předhánějí v nejrozmanitějších námětech. A krok chtějí přirozeně držet i celoplošné televize. Rozporuplné reakce u diváků nyní vyvolala NBC, když ve spolupráci se Silver Pictures (Správní chlapi, Veronica Mars) oznámila chystanou novinku Twist, která má být moderní, avšak dosti pozměněnou adaptací světově známého románu Oliver Twist.

NBC najala Chada Damianiho a J.P. Lavina, kteří momentálně pracují také na scénáři k filmové adaptaci videohry Fruit Ninja, aby napsali pilotní díl seriálu. Ten má být jakousi „sexy, moderní“ adaptací původního románu Charlese Dickense z 19. století, v níž bude ale hrát hlavní postavu žena (Twist). Té bude kolem dvaceti let a zrovna konečně najde tu pravou „rodinu“, když se začlení do skupiny mladých talentovaných vyvrhelů společnosti, kteří používají své jedinečné schopnosti k dopadení bohatých zločinců.

NBC tímto oznámením zatím moc ovací nesklidila. Ve vyjádřeních některých diváků lze vyčíst nejen obavy z poničení literární klasiky, ale také sarkasmus, když do hlavní role doporučují například Taylor Swift. Na druhou stranu seriál může odbočit úplně jiným směrem a nakonec s literární předlohou nemusí mít v podstatě až na název nic společného. Bližší informace o chystaném projektu zatím televize nesdělila, ale rozhodně vzbudila tímto krokem zvědavost.

Na závěr přikládáme pro oživení paměti několik fotek a trailer z několika předchozích adaptací Dickensova románu.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 6

Pravdoláskař | 25.09.2016 01:08
Diskuze nad tímto článkem o potencionálně zajímavé novince je, jako když se dloubne klackem do žumpy a vyvalí se puch a hnus. Já bych jen dodal, že filmy a seriály už dávno nejsou čistě klobásová zábavička (ach ano, když už definitivně chcípne kult bílého muže..) a ženy už dávno nemají své místo u sporáku. Hezký, ničím nerušený mysoginní večer všem!
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu