První dojmy: Westworld se ve 3. řadě vrací se vší parádou

První dojmy: Westworld se ve 3. řadě vrací se vší parádou | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 19 obrázků
Přinášíme nadšené první dojmy z úvodu třetí sezóny ambiciózního sci-fi seriálu. 

Článek je určený divákům, kteří epizodu již viděli - obsahuje spoilery!

Westworld je zpátky se vší parádou. První epizoda třetí série předznamenává, že takřka dvouleté čekání po druhé sezóně se vyplatilo a že si jsou tvůrci Lisa Joy a Jonathan Nolan pevně jistí v kramflecích. Westworld byl od první série výjimečným sci-fi seriálem, který na televizních obrazovkách nemá obdoby. Kombinace futuristického zábavního parku, robotických bytostí, filozofování o smyslu bytí, řešení tajuplných rébusů a výživných krvavých akčních scén jinde zkrátka nenajdete.

Westworld: Dočkáme se čtvrté série?
 

Ve třetí sezóně se tvůrci rozhodli překročit hranice westernového parku a vzali tak diváky mezi běžnou populaci roku 2052. Většina třetí série s podtitulem The New World by se měla odehrávat v Los Angeles a hned úvodní díl se chlubí exkluzivním vizuálním zpracováním. Autonomní vozidla, futuristické letouny a traktory, rozmlouvání s robotickými hlasy jak z romantického sci-fi filmu Ona, virtuální asistenti či robotičtí dělníci. Všechny sci-fi prvky jsou umně zakomponovány do povědomých městských i venkovních scenérií. Vše tak působí velmi realisticky a nikdo by se nedivil, kdyby takto vypadal svět za třicet let.

Zpracování vizuálních efektů bylo ve Westworldu vždy na velmi vysoké úrovni, avšak tady tvůrci zašli ještě mnohem dál a přinášejí filmový vizuál, který na televizním poli nemá momentálně konkurenci. Všichni fanoušci by se teď měli modlit, aby nákladná třetí série měla dostatek diváků na to, abychom se dočkali čtvrté a nejspíše poslední série.

HBO
Westworld 3

Úvodní epizoda Parce Domine za hodinovou stopáž dokáže překvapivě rychle rozvinout hlavní zápletku kolem pomstychtivé Dolores (Evan Rachel Wood), ale i nové charaktery z nichž nejvíce pozornosti přitahuje deprimovaný Caleb s tváří Aarona Paula (Perníková táta). Postava Caleba má kupodivu v prvním díle stejný prostor jako Dolores a díky tomu se již teď stačily naťuknout Calebova vojenská minulost, posttraumatický stres či problém najít si slušnou práci kvůli zatím nevysvětlenému vojenskému incidentu. Caleb se sice snaží najít vhodné zaměstnání, seč může, ale jelikož se mu to nedaří, tak bere za vděk lehkou kriminální činnost. Ta je v seriálu rozvinuta do podoby mobilní aplikace, jež svým uživatelům nabízí úkoly v podobě zlodějných a dalších kriminálních aktivit výměnou za peníze (asi jako kdybyste dostávali questy ve videohře).

Dále se dozvídáme, co se stalo s Bernardem (Jeffrey Wright) a díky potitulkové scéně i s Maeve (Thandie Newton). Upřímně si nedovedu představit, že by se třetí sezóna Westworldu mohla rozjet lépe. Dvouleté čekání, zdá se, zaručilo výživný příběh, který by měl být semknutější i díky snížení počtu epizod z deseti na osm. Tvůrci navíc zatím nevyložili všechny karty na stůl a tak o záporákovi s tváří Vincenta Cassela (známe z trailerů) se dozvídáme jen z náznaků a ani Muž v černém (Ed Harris) se zatím nevrátil na scénu.

HBO
Westworld 3

Další pochvala míří k hudebnímu doprovodu, který kombinuje instrumentální um skladatele Ramina Djawadiho s několika tanečními písněmi. V prvním díle nevnímám žádné zásadní negativum, které by sráželo výsledný dojem. Westworld se zkrátka vrátil se vší parádou a zatím plní všechna očekávání. Pokud tvůrci nepovolí, tak se jeden z nejlepších letošních seriálových zážitků rozběhl již v prvním čtvrtletí letošního roku.

Celostátní karanténa by mohla být dobrá záminka pro všechny neznalce Westworldu, aby tento seriálový rest, co nejdříve napravili, tak doporučujte seriál, kde můžete.

 

Níže se můžete podívat na promo video k nadcházející epizodě.

Naše hodnocení
9/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest