Westworld: Jak se sci-fi seriál propojil s Hrou o trůny

Westworld: Jak se sci-fi seriál propojil s Hrou o trůny | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 3 obrázky
Dva hity HBO se protnuly ve druhé epizodě třetí řady Westworldu.

Dlouhobou dobu byl největším a nejvýraznějším projektem stanice HBO fantasy seriál Hra o trůny. Ten ale (trochu neslavně) skončil a tak HBO jistě doufá, že bude mít ve své nabídce další podobně úspěšný seriál. A zdálo se, že by jím mohla být velkolepá sci-fi Westworld

Co chystá HBO po Hře o trůny?
 

Zatím to tedy nevypadá, že by měla zdolávat rekordy ve sledovanosti, ale nemalou oblibu rozhodně má a bez ohledu na to, že seriál umí být někdy až příliš překombinovaný, má slušný zástup fanoušků z řad "běžného" publika i profesionálních recenzentů. 

A po premiéře druhé epizody třetí řady se možná řady fandů rozrostly o milovníky Hry o trůny. V dílu nazvaném The Winter Line totiž bylo několik jasných odkazů právě na fantasy pecku od HBO

Tím prvním bylo to, že během jedné scény, která se odehrávala v dílnách, ve kterých se nacházely postavy ve středověkých kostýmech, byli k vidění dva technici. Právě ty ztvárnili duchovní otci Hry o trůny David Benioff a D.B Weiss. Dokonce šlo o mluvenou roli, pánové se bavili o tom, zda se povedlo sehnat kupce a vyšlo najevo, že ano a to na Kostarice.

Je ale možné, že mnohým lidem uniklo, že jde o Benioffa a Weisse, protože ne každý asi zná jejich tvář. Nicméně v následujících pár vteřinách už bylo jasné, že daný moment je překvapením pro fandy Hry o trůny. V celé své kráse se totiž objevil drak Drogon, ke kterému se jeden z techniků vydal s motorovou pilou. Naštěstí už nám ale pak nebylo ukázáno, co následovalo, protože by to byl jistě bolestný pohled. 

O nápadu propojit oba seriály se rozpovídal jeden z tvůrců Westworldu Jonathan Nolan:

"Oba (Nolan a jeho manželka a spolupracovnice Lisa Joy, pozn. reakce) jsme fandové a přátelé Dana a Davida. Měli jsme tuhle praštěnou představu, že bychom složili poctu jejich překvapivě krásné a ambicizní podívané - podívané, která pro nás zametla cestičku, abychom mohli natočit Westworld s podobně ambiciózní produkčními náklady. Oni svým způsobem vynalezli tenhle žánr pro televize. A navíc jsou to milí kluci. Takže jsme jim navrhli tenhle praštěný nápad a oni přišli a tak trochu se jeden večer poflakovali po place a vzali s sebou svého přerostlého oheň chrlícího kamaráda."

Mimochodem, zmínění Kostariky není úplně náhodné. Autorem předlohy k Westworldu je spisovatel Michael Crichton, který napsal také Jurský park. A jak asi víte, Jurský park se nacházel právě v této exotické lokaci. Tím pádem někteří očekávali, že by se ve Westworldu mohl objevi také dinosaurus, ale Nolan nazančil, že by to mohlo být problematické s ohledem na vlastnická práva (která má společnost NBC Universal), takže drak byl pro ně "bezpečnější" volbou. 

Další díl Westworldu nazvaný The Absence of Field bude mít premiéru 29. 3. 2020. Promo si můžete pustit níže.

Zdroj: Watchersonthewall

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 6

IamAlex | 25.03.2020 23:38
Jasný, týpek musí všude ukázat, jak moc nenávidí got. Z toho zas budou memes
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest