Tvůrce Ztracených a Watchmenů by s chutí natočil něco pro Marvel

Tvůrce Ztracených a Watchmenů by s chutí natočil něco pro Marvel | Fandíme seriálům
HBO
Damon Lindelof už s Marvelem spolupracoval a chtěl by do toho jít znovu.

Damon Lindelof patří k nejvýraznějším seriálovým tvůrcům, o tom není třeba pochybovat. Na kontě má seriálové hity jako Ztraceni, Pozůstalí nebo nedávnou lahůdku Watchmen inspirovanou kultovním komiksem od DC.

Recenze: Watchmen - Jaký byl začátek očekávaného komiksového seriálu
 

Pokud jde o filmy, tak tam je to trochu jako na horské dráze, pracoval na novodobých filmech Star Trek, ale také byl scenáristou ne úplně jednoznačně přijatých projektů Prometheus nebo Kovbojové a vetřelci

Kromě toho se Damon občas věnuje komiksům, napsal sérii Ultimate Wolverine vs. Hulk pro Marvel (která se dočkala animovaného seriálu). A právě s Marvelem by tvůrce znovu rád navázal spolupráci:

"Věřím, že udělat něco pro marvelovské universum, jakoukoliv součást marvelovského universa, by pro mě potenciálně bylo velmi vzrušující, speciálně s ohledem na to, že začínají o trochu víc experimentovat. Důkazem jsou nějaké z věcí, které jsem viděl ze [seriálu] WandaVision, po kterých si říkám - 'Dobře, teď se konečně někam dostáváme.' Obzvlášť pokud jde o [marvelovskou] seriálovou tvorbu."

Lindelof rád experimentuje se žánry, což je z jeho předchozí práce patrné, a líbí se mu, že i Marvel zkouší nové věci. Zmíněná WandaVision by měla být kombinací klasických sitcomů se standardními marvelovskými aspekty a to zní hodně zajímavě.

Kromě toho by si dal Damon říct i v případě Star Wars:

"V určitou chvíli, nicméně určitě ne v blízké budoucnosti, bych rád udělal něco pro universum Star Wars. Možná za deset let bych nebyl obviňován z toho, že jsem to zkazil. To by byla zábava."

Nebyl by prvním tvůrcem, který by "utekl" od Star Treku ke Star Wars, před ním to udělal J.J. Abrams, jehož film Síla se probouzí byl přijat kladně. To samé se ale nedá prohlásit o zatím posledním filmu ze série Star Wars Vzestup Skywalkera.

Nicméně je dobré zmínit, že zatím nejsou žádné konkrétní zprávy, že by Disney (vlastní Marvel i značku Star Wars) Lindelofa oslovil. Ale určitě by o tom měl přemýšlet, je to zajímavý tvůrce.

Zdroj: IndieWire

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest