Česká tleská: Nový projekt České televize podpoří kulturní akce

Česká tleská: Nový projekt České televize podpoří kulturní akce | Fandíme seriálům
Česká televize
Zobrazit další 2 obrázky
Stanice ČT spouští nový projekt na podporu kulturních akcí.

Česká televize v době koronavirové pandemie nelenila a přišla s řadou nových projektů, které posloužily především dětem a seniorům. Po UčíTelce, vzdělávacím portálu ČT edu či stanici ČT3 spouští Česká televize projekt na podporu české kultury, který pomůže pořadatelům kulturních akcí. Již nyní mohou všichni, kdo chystají výstavu, koncert, představení, nebo jakoukoli jinou akci, jenž oživí kulturní život v České republice, posílat žádosti o podporu ve vysílání České televize. Následně budou organizátoři vybraných akcí vyzváni, aby přes aplikaci iReportér natočili videopozvánku, ze které následně ČT vyrobí spot, který odvysílá na obrazovce.

Prima obnovila natáčení seriálů Slunečná a Modry kód
 

V průběhu pandemie jsme pomohli vždy těm, kteří to nejpalčivěji potřebovali. Seniorům, kteří se cítili osamoceni, rodičům se vzděláváním jejich dětí, handicapovaným prostřednictvím překladů do znakové řeči nebo skrytých titulků, neziskovým i charitativním organizacím. A nyní, když se může pomalu vracet do života i kultura, chceme pomoci i jí. Tleskáme všem, kdo se o to zasazují, a spouštíme projekt na podporu pořadatelů kulturních akcí. Umožníme jim, aby prostřednictvím obrazovky ČT pozvali diváky na akce, které chystají,“ řekl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Projekt Česká tleská má šestičlennou porotu, která vybírá jednotlivé akce, jež ČT podpoří. Vedoucím projektu a členem poroty je výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl, který k projektu dodává: „Zajímají nás všechny dobré kulturní akce z oblasti hudby, literatury, výstavnictví, divadla, filmu, sochařství, výtvarného umění a dalších oblastí společenského života lokálního, regionálního či celostátního. Ty, které se konají od poloviny června a v dalších letních měsících v České republice. Hlavním kritériem nebude velikost akcí. Ale, vedle nezbytné kvality, především to, jaký význam mohou mít pro své fanoušky, diváky a posluchače, a jak oživí a obohatí kulturní nabídku v místech konání, tedy kdekoliv, i v těch nejmenších místech Česka. Porota, složená z lidí zběhlých v kultuře, dokáže toto velmi dobře posoudit, a tak věřím, že náš potlesk všem, kteří vrací kultuře život, bude hlasitý a oprávněný.

Mezi další členy poroty patří režisér Aleš Kisil (Národní divadlo: Mýtus a realita) nebo moderátor ArtZóny Saša Michailidis. Pořadatelé akcí se mohou do projektu přihlásit na speciální webové stránce, kde stačí vyplnit krátký formulář. První pozvánky by se na obrazovce ČT mohly objevit již ve druhém červnovém týdnu.

Zdroj: Česká tleská

 
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest