Živí mrtví: Tvůrce ví, kam by se měl seriál ubírat, pokud by došel až za poslední díl předlohy

Živí mrtví: Tvůrce ví, kam by se měl seriál ubírat, pokud by došel až za poslední díl předlohy | Fandíme seriálům
AMC
Zobrazit dalších 8 obrázků
Oblíbený padouch Negan měl mít v komiksech úplně jiný osud, než jakého se nakonec dočkal. Inspiruje se seriál?

Zombie seriál Živí mrtví (The Walking Dead) se ani po svých deseti sériích nehodlá zastavit. Čeká nás řada jedenáctá, dočkali jsme se spinoffu Živí mrtví: Počátek konce (Fear the Walking Dead), který má na svém kontě již pět sérií, a dorazí i nový spinoff The Walking Dead: World Beyond. Slavná komiksová předloha minulý rok skončila svým 193. sešitem, ale tvůrcům to zjevně nedělá problém. Již jednou nás ubezpečili, že seriál může bez problému pokračovat dál a nedávno autor komiksů Robert Kirkman prozradil, čeho konkrétního bychom se v seriálu mohli dočkat, až se tak stane. Následují spoilery z komiksů!

Poslední sešit komiksu se odehrává pětadvacet let po smrti Ricka Grimese. Carl si vzal Sophii a vychovávají svou dceru. „V posledním sešitě se toho spousta naznačuje, když se například západní kolonie spojí s východní kolonií. Mám hrubou představu o tom [co se pak dělo]. Pokud se televizní seriál někdy dostane k událostem posledního dílu komiksu a my se rozhodneme vyprávět příběh po něm, tak se mi zamlouvá představa, že bychom vyprávěli něco dalšího o starším Eugeneovi nebo o Michone v roli soudkyně. V komiksech byla celá řada nápadů, které se mohly dál rozvíjet, tak by vlastně bylo fajn, kdyby k tomu došlo [v seriálové podobě],“ prozradil Robert Kirkman. Rozhodně je na čem stavět a kdyby seriál pokračoval dalších pár let, mohou tvůrci s klidem vyprávět nad rámec komiksů. Už takhle se ostatně seriál a komiksy dost rozcházejí.

A pojďme se podívat ještě na jedno Kirkmanovo zajímavé vyjádření, které by nám mohlo ilustrovat, jak se bude dál v seriálu vyvíjet osud Negana (Jeffrey Dean Morgan). Oblíbený padouch hrál samozřejmě obrovskou roli i v komiksech a vydržel až do posledního dílu. Nezemřel. Původní plán byl ovšem malinko jiný. Robert Kirkman chtěl Negana ve 176. sešitě zabít, ale kreslíř Charlie Adlard, jenž na komiksech pracoval, mu napsal email. „Skoro žádný padouch západního vypravěčství neskončí jinak než smrtí. Jako diváci vždy požadujeme ultimátní trest pro naše smyšlené zloduchy. Je škoda, že jsme s Neganem tuhle tradici neporušili… Byl to nejzlejší ze všech zlounů, ale na cestě k vykoupení a odpuštění už došel tak daleko a stejně nakonec zaplatil svým životem, jak je to obvyklé. Představ si, kdyby žil, co by to říkalo o naší společnosti?“

Adlardův dopis přesvědčil Kirkmana, aby nechal Negana žít. Původně ho měla zastřelit Maggie ale Robert dal za pravdu svému kreslíři, který arguemntoval, že její rozhodnutí nemá v příběhu přirozenou oporu a působí dost vynuceně.

Najdou se mezi vámi čtenáři komiksů, nebo si vystačíte se seriály? Napište nám do komentářů. Drsného padoucha Negana si můžete připomenout v galerii.

Zdroje: Insider, ComicBook

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest