Živí mrtví: Konec komiksu není problém, seriálu může pokračovat dál a dál, nechal se slyšet tvůrce

Živí mrtví: Konec komiksu není problém, seriálu může pokračovat dál a dál, nechal se slyšet tvůrce | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 29 obrázků
Scott M. Gimple věří, že se seriál obejde i bez předlohy.

Je to pár měsíců, co skončil komiks The Walking Dead. A kromě toho seriálovou verzi sleduje rok od roku méně lidí. Nicméně to pro tvůrce očividně nepředstavuje výrazný problém, protože se už delší dobu vyjadřují v tom smyslu, že mají plány na dlouho dopředu a kromě toho domovská stanice AMC připravuje další spin-off a také už delší dobu víme o celovečerních filmech. 

Třetí série ze světa Živých mrtvých bude zasazena 10 let po vypuknutí apokalypsy
 

Filmaři tak rozhodně nehodlají zpomalit nebo zvažovat závěr a to bez ohledu na to, že už nebudou moci čerpat z komiksové předlohy. Což podle jednoho z tvůrců seriálu Scotta M. Gimple není překážkou:

"Jak říkám, když se podívám na Walking Dead, je to něco jako největší fanouškovská fikce, která kdy byla vytvořena. Na seriálu jsem začal pracovat jako někdo, kdo četl komiks a doma se podíval na první řadu a jsem nadšen, že mohu tyhle příběhy přivádět k životu. Ale z určitého úhlu pohledu to působí jako fanouškovská fikce. Opravdu drahá a se spoustou investované snahy, ale stále fanouškovská fikce. Při pohledu na poslední díl [komiksu] si říkám, 'Nemohu se dočkat, až tyhle příběhy odvyprávím.' Chci tím jen říct, že to může pokračovat dál a dál a dál, protože máme k dispozici kreativitu a také základy, od kterých se odrážet a já jsem z toho velmi nadšen. Je to jako otázka, zda mohou být další zombie filmy. A myslím si, že každý z nás odpoví ano. Můžeme převzít Robertovu (Robert Kirkman, tvůrce komiksu, pozn. redakce) kreativitu a tón a pokračovat? Věřím, že ano."

Ostatně, tvůrci se v případě seriálu odklonili od komiksu už mnohokrát a často velmi výrazně, takže není překvapením, že věří, že se obejdou i bez předlohy. Otázkou ale je, zda jsou schopni udržet zájem fandů, protože to zatím tak nevypadá. Nicméně seriál stále generuje pro AMC dostačující čísla. Ovšem, to se může v blízké budoucnosti změnit, speciálně pak, když bude muset být příběh seriálové podoby budován bez berličky v podobě komiksu.

Zdroj: TV´s TOP 5

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu