Fargo: Podle prvních reakcí bude čtvrtá řada nejspíše zklamáním

Fargo: Podle prvních reakcí bude čtvrtá řada nejspíše zklamáním | Fandíme seriálům
FX
Zobrazit dalších 9 obrázků
Oslavované krimi se po třech letech i přes koronavirovou pauzu vrací. Pusťte si nejnovější upoutávku. A jak to vypadá s řadou pátou?

Již zítra, tedy 27. 9., se premiéry dočká čtvrtá řada oceňovaného seriálu Fargo volně inspirovaného stejnojmenným snímkem bratří Coenů. A to přestože bylo natáčení stejně jako většina ostatních televizních projektů na jaře pozastaveno. Po čase byla však produkce obnovena a před přibližně dvěma týdny také dokončena. Očekávanému vydání tedy již nemá co bránit.

Stejně jako u předešlých tří sérií se i ta čtvrtá bude odehrávat v jiném časoprostoru a vyprávět diametrálně odlišný příběh. Tentokrát se podíváme do amerického Kansas City ve státě Missouri 50. let 20. století. V centru děje se ocitne souboj dvou mafiánských rodin, které mezi sebou si výměnou synů udržují křehký mír. Situace se však přirozeně nebude vyvíjet mírumilovným způsobem. Po vzoru předešlých řad se pak můžeme těšit na hvězdné herecké obsazení. Mimo jiných se ukáží Chris Rock, Jason Schwartzman, Jessie Buckley, Ben Whishaw nebo Timothy Olyphant.

Fargo: Koronavirus střet dvou mafiánských rodin nezastavil
 

Vzhledem k blížící se premiéře se začaly objevovat první reakce od zahraničních kritiků. A poněkud překvapivě v tuto chvíli nová sezóna tentokrát působí jako lehké zklamání. Agregátor recenzí Rotten Tomatoes aktuálně hlásí 79 % pozitivních recenzí s průměrným hodnocením 6,99/10 a podobný stav panuje i na Metacritic, kde si série drží 66 bodů ze 100. O žádnou katastrofu se tudíž nejedná, oproti předchozím řadám, které se těšili devítkám a desítkám, jde však o výrazné zhoršení.

Recenzenti mluví hned o několika problémech. Objevují se výtky směrem k příliš složitému a rozsáhlému příběhu a nevyrovnanému vyprávění. Reakce se pak v mnoha případech rozcházejí v otázce hereckých výkonů, kdy podle některých dva ústřední herci v podobě Rocka a Schwartzmana podávají silně nepřesvědčivé výkony, na jiné naopak působili lepším dojmem. Je však třeba poznamenat, že je recenzí v tuto chvíli stále relativně malé množství, výsledné hodnocení se tedy bude ještě měnit. Vzhledem k blížící se premiéře bude však každý z nás mít možnost pro vlastní názor, i čtvrtá řada by se totiž měla dočkat české distribuce na HBO GO.

Autor série Noah Hawley se mezitím vyjádřil k budoucnosti seriálu. V tuto dobu prý nijak nevylučuje možnost páté řady. V případě Farga však nestačí přijít pouze s jedním nápadem, nýbrž se stovkami. Další osud antologické série je tedy v tuto dobu ve hvězdách.

Na závěr můžete zhlédnout novou upoutávku ke čtvrté řadě.

Zdroj: Deadline I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest