Živí mrtví: Populární zombie horor zvažuje do budoucna muzikálovou či animovanou podobu

Živí mrtví: Populární zombie horor zvažuje do budoucna muzikálovou či animovanou podobu | Fandíme seriálům
AMC
Zobrazit dalších 9 obrázků
Původní seriál se chýlí ke konci, tvůrci mají s univerzem ale velké plány. Potřebují už jen test u diváků. 

Jak již jistě víte, nadcházející jedenáctá série seriálu Živí mrtví (The Walking Dead) bude tou vůbec poslední. Tvůrci ví, že seriálu už zkrátka došel dech a posledních několik sezón se to odráží ve statistikách sledovanosti. V době své největší popularity, což byl začátek páté série, dokázal seriál přilákat k televizním obrazovkám průměrně 14,4 miliónů lidí, přičemž 8 miliónů bylo z demografické skupiny od osmnácti do devětačtyřiceti let věku. V té době byli tedy Živí mrtví společně s Hrou o trůny dvěma nejžádanějšími televizními projekty, které dokázaly oslovit ohromné množství mladých diváků, na které reklamky primárně cílí. Desáté série dokázala přilákat „pouhých“ 3,4 miliónů diváků, jednalo se tudíž o nejhorší sledovanost seriálu od vydání první řady v roce 2010 a možná i to byl pro tvůrce hlasitý alarm oznamující, že Živí mrtví chtějí za odpočinkem.

Živí mrtví skončí po 11. řadě, Daryl a Carol dostanou vlastní seriál
 

Ovšem navzdory tomu, že mateřský seriál končí, dva rozběhnuté spin-offy nadále v televizi zůstávají. Živí mrtví: Počátek konce (Fear the Walking Dead) dostanou na podzim šestou sérii a The Walking Dead: World Beyond je zatím ještě v plenkách se dvěma odvysílanými díly první série. V obou případech se jedná o snahu tvůrců naservírovat divákům originální příběh z širokého univerza a udržet si tak přízeň a sledovanost. Kromě toho, že se dočkáme i nového spin-offu s Darylem (Norman Reedus) a Carol (Melissa McBride) z původního seriálu, který bude chtít těžit z popularity obou postav, stanice AMC připraví i speciální projekt nazvaný Tales of The Walking Dead.

Doposud se vědělo jen to, že formát tohoto seriálu bude poněkud netradiční. Každá nová epizoda každý následující týden bude vyprávět příběh jiných postav (známých či neznámých). Nově podle producenta Scotta M. Gimpla, který drží ochranou ruku nad celým televizním univerzem oživlých mrtvol, víme, že Tales of The Walking Dead budou v podstatě fungovat jako test, řekněme žánrových, možností propojeného světa. Ve snaze tvůrců přinést divákům něco neviděného a originálního, by se mohly jednotlivé epizody vyznačovat trochu odlišným stylem a přístupem. Některé epizody by mohly mít komediální nádech, jiné by se zas mohly podobat hudebním filmům nebo rovnou muzikálům. Pokud by se nějaká specifická epizoda u diváků chytla, tvůrci by na ní mohli vystavět samostatný projekt.

Takže přestože původní seriál končí, samotné univerzum se zdá být v počátcích velkého rozkvětu. Když do počtu chystaných projektů přidáme i samostatné filmy s Rickem Grimesem (Andrew Lincoln), nemůže být pochyb, že AMC nad apokalyptickým světem neláme hůl.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest