Hra o trůny: Nočního krále mohl původně zabít někdo úplně jiný

Hra o trůny: Nočního krále mohl původně zabít někdo úplně jiný | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 9 obrázků
Odpověď na otázku, kdo zpečetí osud velitele armády mrtvých, nebyla pro tvůrce vůbec jistá věc.

Třetí díl osmé řady Hry o trůny s názvem Dlouhá noc přinesl jednu z nejdůležitějších (a nutno říct, že i jednu z nejkontroverznějších) událostí celého seriálu - a to sice zabití jednoho z hlavních záporáků série, Nočního krále. Jak je všem divákům jistě dobře známo, této úlohy se nakonec ujala Arya Stark (Maisie Williams), která takto výborně zužitkovala svůj trénink v Braavosu mezi Muži bez tváře. 

Již dříve však bylo odhaleno, že tento příběhový prvek nebyl plánován od začátku a za smrtí Nočního krále měl alespoň podle původních představ tvůrců stát Jon Snow (Kit Harington). Autoři se však při psaní scénáře rozhodli své starší rozhodnutí změnit, aby příběh nebyl příliš předvídatelný a divákům mohli naservírovat dějový zvrat. Jak bylo však nově odhaleno v nové knize Fire Cannot Kill A Dragon, výběr náhradníka za Jona byl relativně volný a Arya nebyla nutně první jistou volbou.

Hra o trůny: Herec popisuje zážitky z natáčení kontroverzní milostné scény
 

Pro showrunnery Davida Benioffa a D.B. Weisse bylo dle jejich vyjádření nejdůležitější dát úlohu do rukou postavě, která měla uvěřitelný přístup k Valyrijské oceli, která je schopná zabít Bílé chodce i samotného Nočního krále. Jednou z možností byl podle Benioffa i charakter Sandora Clegana neboli Ohaře (Rory McCann):

Nechtěli jsme, aby to byl Jon, protože ten vždy zachrání situaci. V jednu chvíli jsme zvažovali Ohaře, chtěli jsme však, aby jeho velký moment přišel v Clegane Bowlu (souboj Ohaře s jeho bratrem Gregorem, pozn. redakce). Nakonec nám však nepřišlo správné, kdyby to byl Jon, Brienne nebo Ohař.”

Byl by podle vás Ohař správnou volbou na poražení armády mrtvých? Napište nám do komentářů.

Zdroj: ScreenRant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Martrix | 02.11.2020 12:34
Vlastně by to bylo i lepší, kdyby Arya sejmula klidně stejnou technikou jako Nočníka právě Horu. Žádný muž na něho nestačil a teď by ho sejmula holka. A Briane bych nechal udělat pěknou jizvu v obličeji. Jo, jo...po bitvě generál
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest