Hra o trůny: Nočního krále měla původně zabít úplně jiná postava

Hra o trůny: Nočního krále měla původně zabít úplně jiná postava | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 9 obrázků
Způsob, jakým byl zabit jeden z hlavních padouchů ikonické fantasy série, vzbudil značné kontroverze. Původně však tvůrci plánovali zcela jiné vyvrcholení.

Osmá řada Hry o trůny se především ze strany fanoušků před dvěma lety dočkala velice negativního, ne-li přímo katastrofálního, přijetí, a to především kvůli směru, jakým se scenáristický tým rozhodl vést příběh, kterému vévodí hned několik kontroverzních, a podle některých i nelogických, rozhodnutí. Jedním z nejkritizovanějších byl způsob, jakým byl zpečetěn osud jednoho z hlavních záporáků celé série - Nočního krále. Velkou část kontroverze si získalo především rozhodnutí, že za zabití vůdce bílých chodců byla zodpovědná postava Aryi Stark.

Jak by Hra o trůny vypadala jako japonský animovaný seriál
 

Značná část diváků totiž obecně předpokládala, že se této úlohy zhostí fanouškovsky oblíbený Jon Snow. A pro tento předpoklad dle mnohých existoval i skutečný a logický důvod. Právě Jonova linka se hrozby armády mrtvých především v pozdějších sezónách dotýkala asi nejvíce, přičemž to byl právě Jon, kdo na blížící se hrozbu ze Severu nejvíce upozorňoval a brojil. Příběhově by tedy dávalo pouze smysl, kdyby byl člověkem, který zasadil finální úder, právě on. Osmá řada se však v tomto ohledu rozhodla být překvapivá a naservírovala vyvrcholení, které dle mnohých nebylo dostatečně zasloužené a mělo dopadnout jinak.

K celé situaci se nově vyjádřila herečka Maisie Williams ztvárňující charakter Aryi. Ta prozradila, že se původně skutečně mělo počítat s tím, že armádu mrtvých zničí Jon. Odkázala na jeho představitele Kita Haringtona, který ji údajně prozradil, že mu tvůrci již při natáčení třetí řady řekli, že to bude právě on, kdo zabije Nočního krále. Pak se k němu ale dostal scénář k osmé sérii a vše bylo jinak. Samotná Williams prohlásila, že je ráda, že se zmiňovaná úloha nakonec dostala právě do jejich rukou, protože by byl příběh v opačném případě moc předvídatelný. Ve výsledku má pak navíc její postava dle hereččiných slov tu nejlepší dějovou linku v celé řadě.

Kdo měl podle vás Nočního krále zabít? Arya, Jon nebo někdo úplně jiný? Podělte se o svůj názor v komentářích.

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 10

Sugar^^ | 09.09.2020 07:07
Já jsem s tím koncem byla nějak tak spokojená, i když se mi uspěchané díly moc nelíbily, tak konec byl vlastně takový jaký byl, nemohla jsem si stěžovat, protože jak říká herečka, příběh by byl předvídatelný a nebylo by to prostě ono. Režiséři to udělali tak jak to udělali, a i když poslední série byla moc uspěchaná, tak proti rozhodnutí které učinili na konci nic nemám.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu