The Mandalorian: Překvapivý závěr 2. řady původně nebyl v plánu

The Mandalorian: Překvapivý závěr 2. řady původně nebyl v plánu | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 9 obrázků
Se šokujícím návratem známé postavy se překvapivě nepočítalo dlouho dopředu. Situaci popsal šéf seriálu Jon Favreau.

Článek obsahuje spoilery k druhé řadě The Mandaloriana.

Loňská 2. řada The Mandaloriana, prvního hraného seriálu ze světa Star Wars, během svých osmi epizod přinesla řadu velice překvapivých a vzrušujících momentů. Zřejmě žádný se však nevyrovná závěrečné epizodě The Rescue. Na jejím samotném konci skupinu hrdinů v čele s Din Djarinem (Pedro Pascal) a roztomilým Grogu před jednotkou zabijáckých Death Trooperů zachrání ikonický Luke Skywalker (Mark Hamill), který si přitom navíc malého zeleného mimozemšťana s sebou vezme na výcvik v používání Síly.

The Mandalorian: Fanoušci věří, že omladili Luka Skywalkera lépe než profíci
 

Tato závěrečná sekvence razantně změnila dosavadní průběh seriálu a nese značný význam do budoucna. Bylo by tedy pouze přirozené si myslet, že byla plánována už dlouhou dobu dopředu. Pravda je však zcela opačná. V nedávném rozhovoru pro WGA (americký cech scenáristů) to prozradil autor The Mandaloriana Jon Favreau. Podle jeho slov se příběh postupně vyzvíjel při psaní scénáře. Při jeho vytváření Favreau údajně vždy bere v potaz dosavadní události ve franšíze. A v kontextu dosavadní kontinuity dávalo zařazení Luka Skywalkera do The Mandaloriana jednoduše smysl. Podle všeho velmi pomohl fakt, že Lukeův život mezi událostmi Návratu Jediho a Síla se probouzí v mnoha místech není popsán (The Mandalorian se odehrává několik let po šesté Epizodě). Tvůrci měli tedy široký prostor pro manévrování.

Druhá série si odnesla obrovský úspěch (před několika dny byla například nominována i na Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší dramatický seriál), téměř nikoho tedy nepřekvapilo oznámení třetí řady. Už delší dobu víme, že bychom se jí měli dočkat na konci letošního roku, začátek natáčení byl tedy pouze otázkou času. Díky novému produkčnímu oznámení nyní vyšlo najevo, že první klapka v kalifornském Los Angeles padne 5. 4. 2021. Tvůrci tedy přímo navážou na aktuálně probíhající produkci seriálu The Book of Boba Fett, který The Mandaloriana rozšiřuje. Pakliže by Lucasfilm hodlal Mandaloriana vydat ještě letos, museli by sebou tvůrci hodit. Ale kdo ví, třeba se třetí řady dočkáme až příští rok.

Foto: Lucasfilm

Zdroje: WGA, FTIA

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Mysule | 11.02.2021 13:23
Haha! To určitě... Už od konce 1. řady, kdy Mando dostal za úkol doručit Grogua Jediům, jsem nečekala nic jiného, než že skončí u Luka Skywalkera. Bylo jen otázkou času kdy. Favreau a Filoni to akorát museli utajit před Darth Kathleen, aby jim to nemohla sabotovat. Ale na*ralo mě, že prý vyhodili Ginu kvůli tweetům... to už není normální, fakt jak u nás za komoušů. Nemáš ten "správný" názor - končíš. Měli bývalou MMA profesionálku, která se na roli akční hrdinky dokonale hodí, a ti idioti se jí zbaví tak ubohým způsobem.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest