Hra o trůny: Nové série z fantasy světa dostanou šanci na vznik také podle zájmu diváků

Hra o trůny: Nové série z fantasy světa dostanou šanci na vznik také podle zájmu diváků | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 12 obrázků
HBO chystá velkou dávku seriálu předcházejících Hře o trůny, možná se však dočkáme i přímých odboček.

Od finále Hry o trůny letos uběhnou již dva roky. Od té doby jsme v rámci značky dosud neviděli žádné nové projekty, tento stav však již brzy nabere konce. V příštím roce se totiž dočkáme prvního z nových seriálů ze Západozemí. Nese název House of the Dragon, který bude vyprávět staletí staré osudy členů rodu Targaryenů. Pro stanici HBO je celá franšíza vysoce lukrativní záležitostí, dává tedy smysl, že se dříve či později dočkáme i dalších počinů.

Podle nedávných informací chystá HBO vlnu seriálů, které se budou odehrávat před událostmi Hry o trůny a které by měly vytvořit jakýsi provázaný vesmír po vzoru Marvelu nebo Hvězdných válek. Před společností v tuto dobu stojí podle všeho hned několik námětů. Jak se mezi nimi ale předáci budou rozhodovat? Odpověď na tuto otázku v nedávném rozhovoru nabídl programový ředitel HBO Casey Bloys.

House of the Dragon: Seznamte se s postavami nového seriálu o Targaryenech
 

Ten prohlásil, že si jsou v HBO vědomi, že jim autor značky George R.R. Martin naservíroval na stůl „úžasný svět plný bohaté a komplikované historie a postav“, takže se snaží „pečlivě vybírat, které příběhy stojí za to vyprávět, které budou vzrušující a které se budou líbit fanouškům“. Tyto faktory budou ve velkém rozhodovat. A v ideálním případě nechá HBO o dalším kreativním směřování značky rozhodovat samotné tvůrce.

A přestože by v blízké budoucnosti měly nové seriály Hře o trůny bez výjimek časově předcházet, Bloys nevyloučil ani možnost spin-offů, které by na populární fantasy přímo navazovaly. Aktuálně se však pozornost soustředí na historii celého světa, jelikož je již v tuto chvíli Martinem poměrně detailně propracována.

Foto: HBO

Zdroje: TV Line, SlashFilm

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest