House of the Dragon: Seznamte se s postavami nového seriálu o Targaryenech

House of the Dragon: Seznamte se s postavami nového seriálu o Targaryenech | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 10 obrázků
Tři sta let před událostmi Hry o trůny dračí rod Targaryenů mezi sebou bojoval o moc. Natáčení se blíží, obsazení nabírá zajímavá jména.

Kreativní šéf HBO Casey Bloys během tiskovky s novináři potvdil, že natáčení House of the Dragon, nového seriálu ze světa Hry o trůny, začne v dubnu. Je tak třeba urychleně doplnit dosud chybějící členy obsazení:

Steve Toussaint byl obsazený jako lord Corlys Velaryon, taktéž známý jako Mořský had, jenž se během občanské války o nadvládu nad Západozemím stal pobočníkem královny Rhaenyry Targaryen. Toussaint má valyrijskou krev a jeho rod je tak starý, jako Targaryeni. Ještě jako Mořský had byl nejslavnějším mořeplavce v historii Západozemí. Z Velaryonů vybudoval mocný rod, který bohatší než Lannisterové a má největší námořnictvo světa.

Rhys Ifans byl obsazený jako sir Otto Hightower, pobočník krále. V příběhu Otto oddaně slouží říši jako pobočník krále Viseryse I. Targaryena. Jako největší hrozbu pro říši vnímá králova bratra Daemona a jeho dědické právo.

Eve Best hraje princeznu Rhaenys Velaryon. Je dračí jezdkyní a manželkou lorda Corlyse Velaryona. Je označována jako „královna, co nebyla“, po tom co ji Velký sněm přeskočil jako právoplatnou dědicku trůnu a namísto ní dosadil na trůn jejího bratrance Viseryse, jen proto, že to je muž.

Sonoya Mizuno představuje Mysariu. Ta přišla do Západozemí bez prostředků a nesčetněkrát byla prodaná jako otrokyně. Nenechala se ale zlomit a stala se nečekaným nejbližším spojencem prince Daemona Targaryena, dědice trůnu.

Nový seriál vychází z knihy Oheň a krev od George R.R. Martina a odehrává se 300 let před událostmi Hry o trůny. Točí se kolem sporu o nástupnictví v rodině Targaryenů, který rozpoutá občanskou válku. Ústředními postavami jsou král Viserys Targaryen (Paddy Considine), jeho manželka Alicent Hightower (Olivia Cooke), princezna Rhaenyra Targaryen, dcera z předchozího manželství (Emma D’Arcy), králův mladší bratr Daemon Targaryen (Matt Smith) a již zmiňovaný lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint). V sérii se můžeme krom politiky a bojů o moc těšit na nové draky. Tvůrčími osobnostmi seriálu jsou spisovatel George R.R. Martin, režisér bitevních epizod Hry o trůny Miguel Sapochnik a Ryan Condal, spoluautor seriálu Colony.

Aktuálně vzniká také několik dalších seriálů ze světa Hry o trůny, včetně jednoho animovaného. Dole v galerii si můžete prohlédnout nově obsazené herce.

Foto: HBO

Zdroje: HBO, Deadline, Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu