Hra o trůny: Chystají se další seriály zasazené před dosavadní události

Hra o trůny: Chystají se další seriály zasazené před dosavadní události | Fandíme seriálům
HBO
Má se čerpat z dalších knih George R.R. Martina nebo z mládí seriálových postav. Vyrůst má celý provázaný svět ala Star Wars nebo Marvel.

Magazín Variety přinesl zprávu, podle které HBO chystá nový seriál ze světa Hry o trůny. Má vycházet z Příběhů Dunka a Egga, což jsou dvě hlavní postavy ze série delších povídek zasazených zhruba 90 let před události Písní ohně a ledu. Novely pojednávají o potulném rytíři Dancanovi „Dunkovi“ Vysokém a jeho panoši Eggovi, což je ve skutečnosti Aegon V Targaryen, jeden z předků Daenerys a dalších postav z Písní ohně a ledu.

Martin napsal celkem tři novely – Potulný rytíř, Přísežný meč a Tajemný rytíř, které později byly vydány i souborně. Martin má v plánu psát s postavami další příběhy, ale zatím je nerealizoval. Zajímavostí je, že v každém seriálu poznáváme nějakou generaci Targaryenů. Již dříve oznámený seriál House of Dragon se bude také točit kolem „dračího rodu“, akorát je zasazený ještě o několik dekád dříve. Seriál údajně má pro HBO vysokou prioritu.

Ke zprávě přidal celou řadu dalších podrobností magazín Entertainment Weekly. Podle jeho informací HBO chce připravit rovnou celou řadu nových seriálů ze světa Hry o trůny. Všechny se mají odehrávat před událostmi Písní ohně a ledu a všechny mají být zasazené do Západozemí nebo na východ, na kontinent Essos. HBO se schází s řadou špičkových scenáristů, kteří přinášejí různé nápady na příběhy z Martinova světa. Jednou ze zvažovaných sérií je zpracování Robertovy rebelie, otevřenému povstání několika rodů pro nadvládě Targaryenů, které vyústilo v usednutí Roberta Baratheona na Železný trůn.

O plánovaných projektech se ví všeobecně málo, nicméně jedním z tvůrců, kteří jednají s HBO, je Bruno Heller, scenárista seriálů Řím, Gotham nebo Pennyworth. Není zřejmé, zda je spojený s jedním z výše uvedených projektů nebo nějakým jiným. Také vše nasvědčuje tomu, že v tuhle chvíli není v plánu žádný spin-off nebo pokračování Hry o trůny, všechny projekty by opravdu měly být prequely. HBO údajně chce údajně s Hrou o trůny začít pracovat ve velkém měřítku, podobně jako Disney+ těží ze Star Wars a marvelovek.

Všechny projekty jsou ve fázi námětů a situace se rychle mění. Připomínáme, že už v minulosti HBO vyvíjelo hned několik seriálů ze světa Hry o trůny. Z tehdejší líhně ale vznikl jen pilot (nikdy nevysílaný) s Naomi Watts, a pak House of Dragon, který se pozvolna chystá. Tentokrát prý HBO tlačí na to, aby z námětů skutečně vzešlo několik seriálů, protože HBO bez Trůnů přišlo o značnou část zákazníků a prémiová služba HBO Max potřebuje nutně nabrat větší počet předplatitelů.

Foto: HBO (Ilustrační, z původní Hry o trůny)

Zdroje: Variety, EW

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu