Hra o trůny: Tvůrci museli lhát HBO, aby seriál vůbec vznikl

Hra o trůny: Tvůrci museli lhát HBO, aby seriál vůbec vznikl | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 9 obrázků
Veleúspěšná fantasy se může chlubit měřítkem, kterému se většina seriálů nepřiblíží ani zdaleka. Právě kvůli němu však vůbec nemusela vzniknout.

Hra o trůny patří mezi nejúspěšnější seriály historie. Epická fantasy během osmi let, co vycházela, dokázala přilákat desítky milionů diváků po celém světě, vytvořit obrovskou fanouškovskou základnu a celkově ve značné míře přetvořit televizní průmysl. Show totiž dokázala, že mnohamilionový rozpočet, rozsáhlá výprava a vyšperkované vizuální efekty nejsou pouze devizou filmu. Právě kvůli epickému měřítku však seriál původně nemusel vůbec vzniknout.

Hra o trůny: Autor knih prozradil, kterou seriálovou scénu nenávidí
 

Tuto zajímavost v chystané knize Fire Cannot Kill a Dragon prozradili showrunneři David Benioff a D.B. Weiss. Při představování série HBO museli zástupcům stanice údajně o velikosti měřítka lhát - tvrdili jim, že je Hra o trůny velice komorní a soustředí se vlastně jen na samotné postavy. Dle svých slov věděli, že by lidé rozhodující o vzniku seriálu 4000 stránek knih George. R.R. Martina nikdy nečetli a nikdy by se nedostali ke zvětšujícím se drakům a masivním bitvám. Tvůrci tedy sázeli na to, že se lidé z HBO o těchto věcech dozví až v momentě, kdy bude příliš pozdě.

Ze stran autorů se ve výsledku nejspíše jednalo o správné rozhodnutí. Skutečně drahé sekvence typu bitvy na Černovodě (o kterou však ve výsledku museli stejně bojovat) se totiž objevily až ve druhé řadě - tedy v době, kdy seriál již prudce nabíral na popularitě a navyšování rozpočtu se dalo ospravedlnit.

V galerii se můžete podívat, jak se při natáčení pracovalo s vizuálními efekty.

Zdroj: Digital Spy

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu