House of the Dragon: Prequel Hry o trůny obsadil předka Daenerys

House of the Dragon: Prequel Hry o trůny obsadil předka Daenerys | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 9 obrázků
Nový seriál z minulosti Game of Thrones odhaluje další podrobnosti o svojí zápletce. A kdy se má začít točit?

Očekávaný fantasy seriál House of the Dragon, který bude dějově předcházet populární Hře o trůny (Game of Thrones), se má začít natáčet ještě letos. Vyplývá to alespoň z informací na webu UK Production News, který filmovým profesionálům přináší podrobnosti o tom, kde a kdy se mohou nechat zaměstnat. Konkrétní datum nebylo zveřejněno, zatím se pouze uvádí, že by se mělo začít točit v pozdní fázi roku 2020.

Nejde o jedinou důležitou novinku z nedávné doby týkající se tohoto projektu. Bylo také oznámeno, že do jedné z hlavních rolí seriálu byl obsazený britský herec Paddy Considine. V minulosti byl k vidění na televizních obrazovkách třeba v třetí řadě seriálu Peaky Blinders či v letošní novince Outsider. Níže v galerii si ho můžete prohlédnout na fotkách v dosavadních rolích. V House of the Dragon má hrát krále Viseryse Targaryena. Magazín Entertainment Weekly spolu se zprávou přinesl i popis osobnosti této postavy, který trochu naznačuje příběh celého prequelu:

"Král Viserys Targaryen je na velkém koncilu v Harrenhalu vybrán lordy Západozemí za následníka starého krále Jaehaeryse Targaryena. Vřelý, laskavý a slušný Viserys si pouze přeje pokračovat v odkazu svého dědečka. Ale dobří lidé nutně nemusí být vhodnými krály.”

Spolu s charakteristikou krále Viseryse vyšel seznam dalších důležitých, ale dosud neobsazených postav. Ani u nich nechybí krátké popisy. První z nich je princezna Rhaenyra Targaryen, kterou si král Viserys vybral za svého nástupce. Je dračí jezdkyní, která vyrůstala s očekáváním, že se stane prvním ženským vladařem Západozemí. 

To ale patrně nebude úplně po chuti královně Alicent Hightower, nevlastní matce Rhaenyry a druhé manželce Viseryse, se kterou má král tři další děti. Jedním z nich je Aegon II. Targaryen, mladší nevlastní bratr Rhaenyry, který se pokusí získat pro sebe trůn, čímž začne občanskou válku. Další zmiňovanou důležitou postavou má být ještě princ Daemon Targaryen, strýc Rhaenyry a zkušený válečník.

Konkrétní datum premiéry House of the Dragon zatím stanovené nemá, měl by ale vyjít někdy v roce 2022. Seriál vychází z knihy Fire and Blood od George R. R. Martina. Připravují ho Ryan Condal a Miguel Sapochnik. Děj je zasazený 300 let před události Hry o trůny do doby takzvaného tance draků, kdy v Západozemí došlo k občanské válce za vlády dračího rodu Targaryenů.

Zdroje: Watchers on the Wall, EW

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu