Hra o trůny: Chystá se už pátý spin-off

Hra o trůny: Chystá se už pátý spin-off | Fandíme seriálům
A možná víme, kdy bychom se jednoho z nich mohli dočkat

Hra o trůny se letos opět prokázala jako zdaleka nejpopulárnější a nejsledovanější seriál současnosti, a jelikož ukončit takovou mašinu na peníze hned po příští řadě by bylo šílenství, u HBO momentálně několik scénáristů píše jako o život a pracují na podkladech pro čtyři spin-offové seriály, mezi nimiž si pak bude možno vybrat ten nejlepší. Nově se ale od Entertainment Weekly dozvídáme, že dlouholetý veterán, který pro Hru o trůny píše od jejích začátků, Bryan Cogman, začal pilně psát materiály pro pátý potencionální spin-off (či prequel).

Jak už bylo řečeno, Cogman rozhodně není v Západozemí žádným nováčkem. Seriál už od první řady píše a nějakou dobu také produkuje a po showrunnerech Davidu Benioffovi a D.B. Weissovi je dost možná tou třetí nejdůležitější osobou, kterou na place najdete. Práce na jeho spin-offu ale neleží pouze na něm. Pořádnou posilou mu nebude nikdo jiný, než samotný spisovatel George R.R. Martin, který je za celý tento fenomén zodpovědný. Martin samozřejmě nepodal pomocnou ruku pouze jemu a aktivně pomáhá i několika dalším členům scenáristických týmů, jež mají spin-offy na starosti, s Cogmanem ale nejspíš spolupracuje nejvíce. Oba dva na projektu v tajnosti pracují už nějakou dobu, Martin totiž o pátém rozšiřujícím seriálu něco málo naznačoval na svém Twitteru před pár měsíci, teď ale máme řádné potvrzení.

O čem přesně by měl chystaný projekt pojednávat zatím není jasné, jako ostatně i u všech ostatních spin-offů, Martin ale alespoň něco málo naznačil na svém osobním blogu, a zároveň sdělil, kdy bychom mohli jeden z chystaných projektů čekat: ,,Pokud byli Dan (Weiss) a David (Benioff) posledních několik let králi Západozemí, Bryan Cogman rozhodně zastával roli prince na Dračím kameni. Jeho seriál bude adaptace, která podle mne nadchne fanoušky knih, protože se odehrává během velmi vzrušujících časů z historie Západozemí. A já mu budu pomáhat pěkně krůček po krůčku. Dost možná dotlačíme dva nebo tři projekty až k pilotním dílům, a jeden z nich by se pak mohl dostat na obrazovky někdy v roce 2019, nebo 2020.“ Ať už tedy seriály pojednávají o čemkoliv, můžeme jen doufat, že návrat George R. R. Martina bude televiznímu Západozemí jenom svědčit.

Zdroj: EW

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu