Game of Thrones: Spin-offů vzniká dokonce pět

Game of Thrones: Spin-offů vzniká dokonce pět | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Jak se podílí George R.R. Martin? Kam budou časově zařazené? Můžeme se těšit na některý z již známých Martinových postranních příběhů?

George R.R. Martin ve svém online deníku prozradil bližší informace o chystaných spin-offech Hry o trůny. Autor knižní předlohy nesmírně populárního seriálu poupravil původní oznámení o tom, že HBO chystá čtyři spin-offy, nově se má jednat dokonce o pět rozjetých projektů.

Martin řekl, že minulý týden na schůzce v LA se rozhodlo o tom, že přibude ještě pátý projekt, konkrétní jméno nového scénáristy však neprozradil. Víme jen to, že se jedná o muže, který Game of Thrones miluje. Dále spisovatel odhalil, že se nové seriály náměty chystají už měsíce. Řada scenáristů přišla se svými návrhy (sám Martin měl dva nápady, HBO si z nich vybralo jeden), ze kterých nakonec bylo vybrána pětice, která se bude nadále vyvíjet.

Důležité je také poznamenat, že všechny projekty pravděpodobně nedostanou zelenou. Zatím jsou objednány scénáře pilotních epizod, a až poté se rozhodne o další budoucnosti jednotlivých seriálů. Na všech pěti seriálech ale Martin spolupracuje, podle svých slov dokonce už několik měsíců. Martin zároveň fanoušky ubezpečil, že stále pilně píše i knižní pokračování svojí hlavní série.

Martin se vyjádřil i k samotnému pojmu spin-off. Tento termín podle něj přímo k chystaným projektům nesedí. Jedná se zkrátka a dobře o další příběhy ze Západozemí a dalších míst světa, který stvořil pro Písně ohně a ledu (knižní jméno ságy Hry o trůny). Svět je obrovský, má mnohatisíciletou historii, stalo se toho v něm opravdu hodně. Rozhodně tedy nepůjde o tradiční spin-offy ve stylu seriálů jako Joey či Frazier, kdy některá z již známých postav pokračuje v nových příbězích. Dále dodal, že u všech spin-offů se jedná o příběhy, které původní sérii časově předcházejí. Ale přesný není ani termín „prequel“, George preferuje jednoduché označení „následovnický seriál“.

A ještě dvě informace pro skalní fanoušky. Kolovaly teorie o tom, že by se jeden z prequelů mohl věnovat populární dvojici Dunk a Egg, jejíž vyprávění je zasazeno o 90 let dříve před začátkem seriálu. Avšak tuto potenciální možnost Martin zamítl, a to z jednoduchého důvodu: chystá vydat ještě další povídky a až s nimi definitivně skončí, tak hodlá teprve pak udělat seriál. Druhou zprávou je, že zpracováno nebude ani období Robertovy rebelie, o čemž se rovněž spekulovalo. V tomhle případě Martin vysvětluje, že vše podstatné se o rebelii dozvíme přímo ve Hře o trůny, takže by na samostatný seriál nezbyla žádná překvapení.

Zdroj: GRRM

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

SkiteX | 16.05.2017 15:43
No tak v tom případě zčíhni tohle videjko, kde ti přímo sám Martin řekne víc ;) https://youtu.be/B2V-ooR_SF0
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu