Hra o trůny: Natáčení nového seriálu, který časově předchází dosavadním událostem, právě začalo

Hra o trůny: Natáčení nového seriálu, který časově předchází dosavadním událostem, právě začalo | Fandíme seriálům
Tisíce let starý příběh rozšíří naše znalosti o Západozemí, jeho obyvatelích a dějinách.

V Severním Irsku bez větších fanfár začalo natáčení nové Hry o trůny. Ještě před tím, než hlavní seriál skončil, procházela stanice HBO náměty celé řady tvůrců, kteří přišly s nápady na to, jak do světa Game of Thrones zasadit další příběhy. Zatím není jisté, kolik seriálů nakonec bude realizováno, nicméně jako první dostal šanci prequel přezdívaný provizorně The Long Night – tedy Dlouhá noc.

Natáčí se v Severním Irsku (v ateliérech v Belfastu a v exteriérech v okolí), natáčení pilotu bude pokračovat během letních prázdnin, a pokud se HBO bude pilotní epizoda líbit, schválí celou sérii. Ta by se pravděpodobně do vysílání dostala koncem roku 2020 nebo na jaře roku 2021. Za potenciální sérií jako showrunnerka stojí Jane Goldman (scenáristka X-Men: First Class, Kingsmana, Hvězdného prachu či Kick-Asse), se kterou na seriálu spolupracují autor Hry o trůny George R.R. Martin a režisérka S.J. Clarkson (Jessica Jones).

Příběh je zasazený zhruba 5000 let před události původního seriálu, kdy v Západozemí nestálo Královo přístaviště nebo Železný trůn a Targaryeni zatím teprve začínali budovat svoje impérium daleko na východě. Svět je daleko starší a hodně jiný, což by podle Martina mělo být na sérii to zajímavé.

V tuhle chvíli jsou do hlavních rolí obsazeni Naomi Watts, Naomi Ackie, Denise Gough, Miranda Richardson, Josh Whitehouse, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Alex Sharp nebo Toby Regbo. Lze předpokládat, že pokud bude schválená celá řada, další herci budou přibývat. Stejně tak můžeme spekulovat o tom, zda se natáčení omezí na Severní Irsko nebo se tvůrci podívají i na další mezinárodní lokace, tak jako tomu bylo u dosavadního seriálu.

Zdroj: EW

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu