Hra o trůny: Vzniknout mohou i příběhy navazující na původní seriál

Hra o trůny: Vzniknout mohou i příběhy navazující na původní seriál | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 3 obrázky
Nové seriály ze světa Hry o trůny se zaobírají dávnou historií, ale podle šéfa HBO jsou možnosti daleko širší.

Seriálová Hra o trůny (bez měsíce) před dvěma lety skončila. Jde o zdaleka největší hit, jaký kdy stanice HBO nabídla a dává tedy smysl, že prémiová kabelovka plánuje do fantastického světa návrat. Ještě pochopitelnější se tahle strategie ukázala být v momentě, kdy vyšlo najevo, že po skončení seriálu zrušila předplatné snad polovina uživatelů! Během dvou let bylo postupně vyvíjeno asi pět různých "trůnovských" projektů, z nichž žádný nebyl nakonec realizován. Štěstí se usmálo až na seriál House of the Dragon.

Ten je zasazený několik set let před události původního příběhu. Do minulosti měly být zasazeny i dříve chystané projekty a pokud skutečně budou realizovány, podívají se tam i plánované Příběhy Dunka a Egga. Proč ale pořád minulost? Proč se tvůrci nepodívají za události Trůnů? Programový ředitel HBO Casey Bloys pro to má poměrně jednoduché vysvětlení: Minulost Západozemí je už poměrně dobře prokreslená samotným Georgem R.R. Martinem, autorem celého fikčního světa. Scenáristé tedy mají kde čerpat. A je pravda, že v minulosti se ukázalo, že Hra o trůny byla hodnocená nejlépe v momentech, kdy televizní tvůrci měli k ruce hotovou předlohu. Řada historických událostí Západozeí navíc více či méně přímo směřuje k „Písni ledu a ohně“, tudíž může být pro diváky atraktivní, že celou řadu elementů, míst či dokonce osobností mohou poznat.

I když se ale HBO v tuhle chvíli soustředí na minulost Západozemí, nikdy nejde podle Bloise vyloučit, že se vypravíme i do budoucnosti Martinova světa. Dokonce v HBO se spisovatelem o takové možnosti čas od času diskutují. Na přím dotaz, zda opravdu stanice připravuje dospělácký animovaný seriál ze světa Hry o trůny Casey odpověděl, že proběhla nějaká hodně raná jednání, což nutně nemusí ještě znamenat, že nakonec opravdu bude seriál realizován. Ale možnost tu je.

A kolik seriálových spin-offů Hry o trůny nakonec bude vznikat? Podle Caseyho neexistuje žádné pevně dané číslo. Všechno záleží na počtu zajímavých námětů a počtu scenáristů, kteří ve stanici dovedou vzbudit důvěru. Jakmile tyhle dvě podmínky budou splněné, tak se zbytkem už si HBO nějak poradí. Ale dobrý nápad a tvůrčí potenciál prostě nenahradíte.

Natáčení House of the Dragon by mělo začít v dubnu.

Foto: HBO

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest